Split u Mostaru traži prvu gostujuću pobjedu

0

Split je još bez gostujuće pobjede u 2. ABA ligi. Nova prilika je u Mostaru, iako Zrinjski u prvom dijelu sezone ima pobjedu više od Splita, a u svojoj je dvorani još neporažen.

Na Gripama je Split u 1. kolu nadigrao Zrinjski 90:76. Ali Split još nema pobjedu u gostima u drugoj ABA ligi, a Zrinjski je dobio svih pet domaćih utakmica i Dinamik u Beogradu. Sezona je gotova za Kanaeta (koljeno) i Omrčena (zglob) koji moraju pod kirurški nož, dok Bruno Šundov, koji trenira sa Žutima, još nije licenciran.

Dobro nam je došla novogodišnja pauza. Imali smo 2-3 dana odmora, a onda četiri dana treninga zaredom, što ne pamtim kada smo zadnji put spojili. Sad nas čeka vrlo zaposlen siječanj, sve to ide jako brzo. Pet kola 2. ABA lige će se odigrati u ovom mjesecu, praktički tri četvrtine lige će biti gotovo. U Mostaru nas čeka iskusni protivnik koji zna nametnuti svoj stil igre. Izuzetno su opasni na picku, imaju Princa i Sokolovića koji znaju podvaliti loptu, dobro igraju i lopta im dobro ide. Vrlo su racionalni, pametni, ne srljaju. Po meni je njihova najveća kvaliteta što znaju svaku utakmicu igrati na način koji njima odgovara. Glupo je govoriti o šansama, mi svaku utakmicu pokušavamo dobiti, pa će tako biti i sa Zrinjskim. Ključ je zaustaviti njihovu pick and roll igru, a jako su dobri u napadačkom skoku. Ne smijemo im dozvoliti da imaju drugi napad jer te onda ponovo muče, igraju pick, otvaraju se neke rupe i to je onda teško braniti, izjavio je trener Splita Ivica Skelin.