Split na Gripama dočekuje Zrinjski

0
Foto: KK Split

Košarkaši Splita u 19 sati na Gripama dočekuju Zrinjski iz Mostara u pretposljednjem, 21. kolu Druge ABA lige. Utakmicu je najavio pomoćni trener Žutih Ante Marović.

Nakon sporazumnog raskida suradnje s Vladimirom Anzulovićem, momčad Splita će prvi put voditi Ante Grgurević. Ante Marović i Hrvoje Radanović ostaju pomoćni treneri.

Ovo nam je zadnja domaća utakmica u ABA ligi. Zrinjski nas je dobio u Mostaru. Radi se o izuzetno iskusnoj ekipi koja je dosta uložila u roster. Imaju iskusnog trenera Vlašića, iskusnu vanjsku liniju koju predvode Šutalo, Sokolović i Ramljak. Ni njihova visoka linija nije za podcijeniti, Todorović, Milinović i Ljujić. Bit će to dobra utakmica protiv dobre ekipe, mogla bi biti izuzetno zanimljiva, kazao je Marović.

Nakon utakmice u Šibeniku i dalje imamo malih problema što se tiče ozljeda. Vidjet ćemo u kojem je stanju Kalajžić s distorzijom zgloba koju je zadobio u Šibeniku. Marčinković ima problema s ramenom, upitan je i Gabrić. Nadamo se da će svi biti spremni i da ćemo se na dostojanstven način oprostiti od ABA lige na Gripama. Svaka pobjeda je važna. Želimo dobiti utakmicu da ostanemo što bliže vrhu. Neće nam biti lako, ali moramo se skupiti, opustiti i odigrati pravu utakmicu, dodao je Marović.

Odigrali smo puno utakmica u ova tri mjeseca nakon poraza u Mostaru. Kad igraš dvije lige, na svakoj utakmici možeš ispisati neku povijest, što i kako bi mogli. Generalno, Zrinjski je stvarno iskusna ekipa. Iskažnjavat će nas u svakom detalju u kojem ne budemo pravi. Jedini način da ih dobijemo je da mi držimo ritam utakmice. Da ih pokušamo pretrčati, košarkaški „istući”, da pridobijemo publiku na svoju stranu. Kad igrate brzo, atraktivno, agresivno, morate istrpiti greške i izgubljene lopte. Ali i naći vibru da ih bude što manje, zaključio je Marović.