Split pobijedio Šibenku 70:55

0
Foto: KK Split

Split je u 10. kolu HT Premijer lige na Gripama svladao Šibenku s 70:55 (24:13, 15:16, 16:10, 15:16).

“Žuti” su tih konačnih plus 15 imali već u 8. minuti (19:4) i premda su se gosti pokušavali vratiti, dolazili i do minus 8, momčad Srđana Subotića sigurno je realizirala pobjedu. Bez Shannona Shortera i Mate Kalajžića nije bilo lako “Žutima”, prve seniorske minute dobio je junior Antonio Klepo.

“Ponosan sam na današnju utakmicu, ponosan na moje igrače. Sve što se događalo iza kulisa bilo je stvarno ludo. Posebno bih istaknuo Mavru, koji je jučer ozlijedio gležanj, u teškoj je osobnoj situaciji, ali stavio se na raspolaganje, odigrao, a bez njega ne bismo mogli popuniti ni roster. U utakmicu smo ušli jako, s pravim gardom bez obzira na stanje i to je najveći dobitak”, rekao je Subotić.

Odličan je u redovima Splita bio Lewis Sullivan, ostvario je “double-double” (17 poena, 12 skokova), Tyrell Nelson s 18 poena (8 skokova) bio je prvi strijelac, a Lovre Runjić ubacio je 17 poena. Zapaženih 26 minuta odigrao je Ante Perkušić, uz 4 poena imao je 6 skokova.

Kod Šibenke nije bilo igrača, koji se istaknuo, nitko nije bio dvocifren u nijednom segmentu, po 9 poena ubacili su Lawrence Kakar i Patrik Jambrović.

“Utakmica je prelomljena u prvoj četvrtini, Split je napravio osjetnu razliku na osnovu naših pogrešaka. Čestitke mojim igračima na borbi, ovo nam je u šest dana bila treća utakmica. Nismo odustajali do samog kraja, ponosan sam karakterom ovih momaka”, kazao je Šibenkin trener Damir Milačić.