Split: Počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

0
Foto: arhiva

U Splitu je počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

 U organizaciji Grada Splita i udruga proizašlih iz Domovinskog rata položeni su  vijenaci na Lovrincu, na Groblju hrvatskih branitelja, zatim kod Središnjeg križa, a potom i na Spomen obilježju poginulim bošnjacima – muslimanima braniteljima u Domovinskom ratu. Položen je i  vijenac ispred spomenika u Parku hrvatskih branitelja kod zgrade Gradske uprave.

Misa zahvalnica  održana je večeras u crkvi Gospe od Zdravlja, a potom je  na Trgu Gaje Bulata formiran mimohod koji je u pratnji Limene glazbe Omiš prošao Marmontovom ulicom, preko Rive do središnje pozornice gdje je oko 20 sati započeto svečani program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja.

Uoči samog blagdana, u subotu navečer, na južnom pročelju Banovine bit će postavljen petnaest metarski hrvatski stijeg, a na sam blagdan u nedjelju 5. kolovoza 2018. s Gata sv. Nikole u 21.30 sat započet će vatromet.

Pozivamo vas, poštovani Splićani i Splićanke, da ponovno ispunimo naš grad. Povedite svoju djecu i podučite ih povijesnoj slavi hrvatske vojske i hrvatskoga naroda. Split će  osvanuti pod zastavicama Republike Hrvatske, na Rivi, u Marmontovoj i u Ulici kralja Tomislava, kao i na svim glavnim prometnicama. Istaknite i Vi trobojnicu na svojim prozorima i balkonima te tako dajte svoj doprinos u spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, poručili su iz Ureda Grada Splita.