Split: Predavanje o podršci obiteljima osoba s duševnim teškoćama

0
Foto: gkmm.hr

U prigodi obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja,

Udruga obitelji osoba s duševnim teškoćama LICA DUŠE, u četvrtak, 06.10.2022., u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, Ulica slobode 2, Split, s početkom u 18h organizira predavanje pod nazivom

“Podrška obiteljima osoba s duševnim teškoćama – ZAŠTO? KAKO? GDJE?”

Predavač je dr. med. Tomislav Franić, psihijatar.

Psihički poremećaj može se dogoditi svakome i u bilo koje vrijeme. Ne treba ga se stidjeti, niti je itko za njega kriv. Ali, kada se dogodi, destabilizirana je cijela obitelj. Članovi obitelj postaju tako reći druga žrtva poremećaja te nerijetko pate kao i sam oboljeli. U nastojanju da mu pomognu, često se iscrpe i pregore te im je potrebna pomoć i podrška.

Udruga LICA DUŠE, osnovana 2017. god., nevladina je i nestranačka organizacija koja okuplja obitelji osoba s duševnim teškoćama, njihovu rodbinu i prijatelje, stručnjake po profesiji i po iskustvu te sve ljude dobre volje koji žele unaprijediti duševno zdravlje pojedinaca, obitelji i društva u cjelini.

Temeljni ciljevi Udruge su:

  • Pružanje podrške obiteljima osoba s duševnim teškoćama u svrhu izlaska iz izolacije,razmjene iskustava i prerade traumatičnih doživljaja te promicanja prava obitelji osoba s duševnim teškoćama;
  • Razvijanje i unapređenja raznorodnih oblika skrbi, rehabilitacije i socijalne integracije osoba s duševnim teškoćama;
  • Senzibiliziranje društva za potrebe, iskustva i izazove osoba s duševnim teškoćama i njihovih obitelji te zalaganje protiv svih oblika stigmatizacije, diskriminacije i socijalne isključenosti.

 

Predavanje je  jedna  od aktivnosti u okviru projekata Stani uz mene! i (Pri)druži se!  koje Udruga LICA DUŠE od 2019. godine provodi uz financijsku podršku Grada Splita.