Split: Preko dva milijuna kuna za obnovu športskih igrališta

0

Grad Split nastavlja s obnovom športskih igrališta na svom području te su na upravo okončanim javnim natječajima izabrani najpovoljniji izvođači radova.

Tako će se nova umjetna trava uskoro ‘posijati’ na športskim igralištima na Kmanu, Kamenu, Visokoj i Sitno Donjem, a za izvođača radova izabrana je tvrtka Jadro d.d. s cijenom od 460.882,50 kuna, uključujući PDV.
Na športsko-rekreacijskom centru Blatine-Škrape izgradit će se malonogometni teren – cageball vrijedan 74.750,00 kuna, a izvođača Kovačko-bravarski obrt Stipica Bašić.

U tijeku je i realizacija projekta ugradnje elastične športske podloge na košarkaškim igralištima na Visokoj, Pujankama i Žnjanu u vrijednosti od 157.762,50 kuna, kao i realizacija projekta ugradnje asfaltne podloge na igralištu pri GK Ravne njive. Izabrani izvođač radova za elastične športske podloge je tvrtka Edel sport iz Zagreba, dok će asfaltnu podlogu postavljati splitski Cestar (53.500,00 kuna).

Temeljen izrađenog projekta konstrukcije i arhitekture za izgradnju tribina i pristupnih staza na ŠRC Bačvice/Baterije, objavljena je javna nabava i očekuje se otvaranje ponuda i izbor izvođača radova. Procijenjena vrijednost radova je 218.750,00 kuna.
Također, završen je i natječaj za ugradnju zaštitnih ograda na igralištima pri gradskim kotarevima i mjesnim odborima Split 3, Visoka, Plokite, Ravne njive, Sitno Donje i Pujanke. Za izvođača radova je izabran Kovačko-bravarski obrt Stipica Bašić, a vrijednost investicije je 404.275,00 kuna.
U tijeku je i postupak sanacije i uređenja svlačionica i prostora pri NK Poljičanin-Srinjine. Vrijednost investicije je 547.901,13 kuna, radove će izvoditi tvrtka IGT Graditelj.
Svi navedeni projekti, uz sitne popravke i održavanje već postojeće umjetne trave na drugim igralištima u gradskim kotarima i mjesnim odborima, trebali bi biti realizirani do kraja godine, a sveukupna vrijednost investicije je 2.113.400,00 kuna.
-U posljednje dvije proračunske godine ulažemo jako puno u športsku infrastrukturu, s naglaskom na športska igrališta pri gradskim kotareva i mjesnim odborima. Prošlog smo ljeta uložili 5 milijuna kuna. Kvalitetna komunikacija s našim sugrađanima ukazuje na segmente u koje je potrebno investirati kako bismo stvorili poticajne okolnosti za bavljenje športom i osigurali siguran i kvalitetan javni športski objekt koji građani svakodnevno koriste bez naknade – kazao je Igor Maretić, voditelj Odsjeka za sport.