Split: pucnjava iz pištolja, Marina: prijetnja automatskom puškom

0

Splitska policija izvijestila je o dva slučaja u kojima se prijetilo vatrenim oružjem, ali i razbojništvima te zaplijeni gotovo 400g heroina.

Jučer u 17.45 sati u Splitu, Lazarica, policijski službenici su intervenirali po dojavi 40-godišnjaka da 43-godišnjak puca iz pištolja i prijeti mu. Postupajući po zaprimljenoj dojavi, policijski službenici su pronašli 43-godišnjaka i pištolj. 43-godišnjak je uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Sinoć u 21.50 sati je zaprimljena dojava da ispred ugostiteljskog objekta u Marini, muškarac prijeti automatskom puškom, a zatim se fizički sukobio s jednom osobom, u drugom ugostiteljskom objektu. Po dolasku na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli dvije osobe, 47-godišnjaka i 60-godišnjaka, u alkoholiziranom stanju, koje su privedene u policijsku postaju. Od 47-godišnjaka je oduzeta automatska puška sa spremnikom. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Jučer oko 13 sati, nepoznati maskirani muškarac ušao je u poslovnicu za otkup zlata u ulici Poljička cesta u Splitu, te prijeteći nožem djelatnici, otuđio novac. Oko 20 sati, u trgovini u Ulici Kralja Zvonimira, dvije nepoznate osobe su izvršile razbojništvo uz prijetnju pištoljem. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 15.000 kuna. U tijeku su izvidi u cilju pronalaska počinitelja.

Policijski službenici Druge policijske postaje Split su proveli kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. U srijedu, 9. ožujka oko 22 sata na području Splita, policijski službenici su zatekli 19-godišnjaka s 385,9 grama heriona, zbog čega je uhićen i priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Protiv njega je podnesena kaznena prijava, zbog sumnje u počinjenje spomenutog kaznenog djela. Doveden je pritvorskom nadzorniku.