Split s Goricom na Gripama za potvrdu 3. mjesta

0
Foto: Ivica Čavka / KK Split

Košarkaši Splita u 18 sati na Gripama igraju s Goricom. Utakmicu 18. kola HT Premijer lige najavio je na konferenciji za novinare trener Splita Ante Grgurević.

S Goricom ove sezone imamo omjer 0-2. Bili su bolji od nas, u ovoj drugoj utakmici su nas junački nadigrali u svim segmentima igre. Čeka nas teška utakmica, ali tome se veselimo jer teške utakmice od nas čine bolju momčad. Bolje igrače i bolje trenere. Svaki poraz boli. Taj u Kupu je bio neočekivan, ali se dogodio, nije ni prvi ni zadnji. U kup-natjecanjima takvih iznenađenja ima, a njihova je pobjeda bila bez mrlje. Ponavljam, nadigrali su nas u svim segmentima i samo smo im mogli čestitati. Sad treba naći načina i pružiti im bolji otpor. To je nova utakmica, ne treba razmišljati o ove dvije koje su bile. Moramo tražiti način kako pobijediti, rekao je Grgurević.

Nemojte me pitati o zdravstvenom biltenu jer Vam neću odgovoriti. Stanje je takvo kakvo je, nemojte me molim Vas pitati koliko nas je bilo na treninzima. Deset momaka će sjediti na klupi, od toga će jedan broj biti sposoban za igru. Momci koji treniraju rade stvarno dobro. Moramo na terenu biti koncentrirani. Moramo ispuniti određene stvari koje smo se dogovorili. Kad obučeš žuti dres i staviš se na raspolaganje, sve druge priče su sa strane tih 40 minuta, dodao je Grgurević.

Velik broj igrača Gorice dugo godina igra zajedno. Znaju igrati košarku. Znaju trčati, znaju dodati, razumiju igru. Ono što čini njihov dodatni kvalitet je što osim uigranih napada često izlaze iz sustava. Dobro čitaju igru pa su nezgodni za čuvanje. Kad se protivnička momčad slijepo drži kretnji, lakše je predvidjeti neke stvari. Kad igraš protiv momaka koji razumiju košarku, a imaju iskustvo i dugo igraju zajedno, onda ih je nezgodno čuvati. Ali dobro je igrati protiv takvih momčadi da bude lijepe košarke, zaključio je Grgurević naglasivši kako se ne opterećuje situacijom na ljestvici. Naime, pobjeda Šibenika u Zagrebu protiv Cedevite (103:100 nakon produžetka) otvorila je Splitu mogućnost da pobjedom protiv Gorice učvrsti 3. mjesto.

Split je na Gripama favorit. Mi se pripremamo, dobar tjedan je iza nas, a imamo i pozitivnu seriju od tri pobjede. Puni smo samopouzdanja, ali dolazimo Splitu koji je promjenom trenera podigao nivo igre i neće biti ni blizo onako kao što je bilo u Kupu ili u prvom dijelu lige. Split ima dobre igrače, ali mi ćemo se truditi da napravimo što bolji rezultat. I jedna i druga momčad imaju svoje adute koji mogu povući i odigrati dobro. Međutim u svim utakmicama koje je Split dobro odigrao i pobijedio Kedžo je nosio glavni teret. Glavni cilj nam je njega zaustaviti. Obje momčadi će biti motivirane. Očekujem lijepu utakmicu, kakve su bile i prve dvije sa Splitom. Nadam se da će sve proći u korektnoj borbi pa neka pobijedi bolji, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Gorice Josip Sesar koji će na Gripama, kao i prije mjesec dana, biti dočekan aplauzom. Sesar je kao igrač sudjelovao u jedinom Splitovom naslovu prvaka Hrvatske, uz Dina Rađu, Juru Zdovca i ostalo društvo u sezoni 2002/2003.