Split-Šibenik, dalmatinski košarkaški derbi na Gripama

0
Foto: RD

Split i Šibenik u 17.30 na Gripama igraju dalmatinski derbi 4. kola HT Premijer lige košarkaša. Dvoboj su nam najavili treneri Vladimir Anzulović i Miro Jurić.

To je uvijek dobra, neizvjesna i interesantna utakmica. Split je odlično otvorio sezonu. Dobro su se posložili, dobro rade predvođeni Zulom i očekuje nas teška utakmica. Mi smo izgubili od Osijeka na Baldekinu, ne mogu reći da je to bio kiks, ali očekivali smo malo drukčiji rezultat. Upali smo u probleme, četiri igrača nam nisu trenirala i do jučer nas se nije skupilo 10. Ali ovakve utakmice kao Split u famoznoj dvorani na Gripama izvlače nešto ekstra od igrača. Očekujem dobru, tvrdu, pravu utakmicu. S Anzulovićem sam dobro surađivao, kvalitetno smo radili u Šibeniku, a vidim da je i u Splitu nastavio tako. Bilo je uspona i padova, ali smo i dalje u kontaktu i podrška jedan drugome. Tri godine sam proveo u žutom dresu Splita. Bilo je lipo, još ima puno ljudi iz tog vremena s kojima sam u kontaktu. Anzulovićev pomoćnik Ante Grgurević je bio moj suigrač, osvojili smo Kup 1997. Svi spominju te famozne čistačice, od mojih vremena je Jelena još tu. Super je doć’ na Gripe, ta dvorana ima nešto posebno u sebi. I kad sam igrao bilo mi je puno draže u dvorani KK Split nego u velikoj dvorani SC Gripe, otkrio je za Radio Dalmaciju trener Šibenika Miro Jurić.

Nakon šokantnog poraza od Sparsa nismo imali vremena ni za analizu, iako smo neke stvari pogledali, ni za tugovanje. Stiže Šibenik koji je sigurno nabrušen i spreman za iznenađenje. Oni su odigrali dvije dobre utakmice i jednu lošiju protiv Osijeka. Sigurno će pokušati ponoviti predstavu kao protiv Cibone u Zagrebu kad su bili na korak od pobjede. Mi smo u hendikepu zbog ozljeda Veljačića i Morrisa kojeg smo izgubili na duže vrijeme zbog puknuća kosti u šaci. Ali ako nam pristup bude kao u prve tri četvrtine protiv Sparsa možemo se nadati najboljem. Veselim se susretu sa svojim šibenskim prijateljima, ne bih nikoga posebno izdvajao. U protekle dvije sezone sam tamo stekao puno prijatelja u klubu i oko njega. Dvije godine su proletjele strašno brzo i bilo je stvarno upečatljivih trenutaka. Ali u 40 minuta utakmice prijateljstvo ostavljamo sa strane. Pokušat ćemo odgovoriti na njihovu energiju i zaustaviti Junakovića koji je u sjajnoj formi, izjavio je trener Splita Vladimir Anzulović.