Split: Stiže 54 milijuna eura iz EU fondova

0
Foto: pixabay.com

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisat će s gradonačelnicima i predstavnicima gradova Splita, Zadra, Zagreba, Osijeka, Pula, Rijeke, i Slavonskog Broda sporazum o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja.

Ukupan iznos nepovratnih sredstava Europske unije je 303 milijuna eura. Gradovi će novac iskoristiti za projekte koje su sami predložili prema tematskim područjima koja ulaganje pokriva.

Dogradonačelnika Jelena Hrgović potvrdila je u izjavi za Radio Dalmaciju kako će Splitu kroz dva sporazuma uskoro biti dodijeljeno 54 milijuna eura iz fondova Europske unije. U srijedu će Split dobiti više od 46 i pol milijuna eura.

Grad Split će kroz nekoliko mjeseci raspisati prve pozive za gradove prijavitelje, najprije za biciklističke staze i duž obalnu šetnicu, a potom i za uređenje turističkih sadržaja u Dioklecijanovoj palači, kazala je Hrgović.

Hrgović je istaknula kako se projekti trebaju realizirati do 2023. godine. Na natječaj se mogu javiti gradovi Split, Kaštela, Solin, Omiš, Sinj, Trogir te općine Dicmo, Dugi Rat, Dugopolje, Klis, Lećevica, Muć i Podstrana.