Split Tommy-Crnica, novi dalmatinski derbi na Gripama

0
Foto: Radio Dalmacija

Pretposljednje, 21. kolo Hrvatske malonogometne lige donosi novi dalmatinski derbi. Na Gripama se u 20 sati sastaju Split Tommy i Crnica. U isto vrijeme se u Makarskoj sastaju Novo vrijeme Apfel i aktualni prvak Nacional, a u Zagrebu Alumnus i Vrgorac.

Split Tommy ima puno veći ulog jer mu dvije pobjede osiguravaju prvo mjesto uoči doigravanja. Crnica u posljednjem kolu dočekuje već otpisanu Albonu Potpićan i s ta tri boda će ući među 6 najboljih.

Split je dosegao vrhunac forme. Stvarno igraju fantastično, naročito u obrani. Tko im da gol stvarno je majstor, to je skoro nemoguća misija. Pobjeda protiv Albone nam garantira play-off, što je bio cilj kluba za ovu sezonu i uvjeren sam da ćemo ga ostvariti. Nekoliko naših važnih igrača ima po dva žuta kartona pa ćemo morati igrati nešto opreznije nego inače, s manje agresije. Pokušat ćemo odigrati kvalitetnu, dobru utakmicu, ako se ukaže šansa iskoristit ćemo je. Ali morao bi se poklopiti slabiji dan Split Tommya i naše odlično izdanje. Bitan mi je i dojam koji ćemo ostaviti na Gripama, ako i izgubimo da to ne bude s velikom razlikom, kako bi smo psihološki u što boljem stanju dočekali doigravanje, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Crnice Mladen Perica Štrla koji je, kao i dva njegova glavna igrača Pavić i Perišić, bio u Split Tommyu.

Ne smijemo u ova dva kola prosuti sve dobro što smo do sada napravili. Uvjeren sam da će tri boda ostati na Gripama i da ćemo u doigravanje ući s prvog mjesta. Štrla nas odlično poznaje i to je najveća prednost Crnice. Sigurno će se braniti zonski na svojoj polovici igrališta i tražiti priliku iz kontri. Štrla voli koristiti igrača-golmana, bit će zeznuta utakmica i moramo biti maksimalno koncentrirani ako mislimo pobijediti, najavio nam je kapetan Split Tommya Josip Suton.