Split Tommy i Nacional Zagreb za prvi trofej sezone

0
Foto: Radio Dalmacija

Split Tommy i Nacional Zagreb u 19 sati u Makarskoj igraju finale Hrvatskoga malonogometnog kupa. Lani su u finalu u Zagrebu Splićani bili bolji s 4:2.

Prošle godine su bile potpuno drugačije okolnosti. Mi smo imali puno kvalitetniju ekipu nego ove sezone, usto imamo i nekolicinu ozlijeđenih igrača (Luketin, Babić, Grbić, Grcić, Suton). Oni nisu sto posto spremni za ovu utakmicu, ali će barem 2-3 stisnuti zube i pokušati zaigrati večeras. Dosta toga će ovisiti o tome hoće li oni moći ili ne. Nacional je lagano pobijedio Novo vrijeme Apfel (8:2, poluvrijeme 6:1, op.a.) iako smo svi očekivali tvrdu i neizvjesnu utakmicu, napetu do samog kraja. Već nakon 10 minuta sve je bilo riješeno pa je Nacional dobio priliku odmoriti glavne igrače za finale. Mi smo se s druge strane dosta mučili s Porto Tolerom (2:0, Suton 10. i Rafinha 39., op.a.) gdje smo tek u samoj završnici susreta izborili finale. Ali ovaj klub je navikao osvajati trofeje, bez obzira na igrački kadar i sve te ozljede mi idemo po trofej. Tako će biti i večeras. I da nas je samo 5 zdravih, mi bismo dali apsolutno sve od sebe i pokušali pobijediti Nacional. Ništa nije nemoguće, već se puno puta pokazalo u ovom sportu, pa i jučer u našoj utakmici s Pločanima, da u jednoj utakmici bilo koja ekipa može pobijediti. Ne vidim razlog da i mi ne namučimo Nacional i pokušamo doći do desete titule u kupu, rekao je za Radio Dalmaciju vratar Split Tommya Ivo Jukić.

Situacija je takva da igram protiv svog bivšeg kluba, ali svim srcem sam uz svoj sadašnji klub i nadam se da ćemo osvojiti naslov. Budemo li razigrani i efikasni kao protiv Makarana, Kup je naš, rekao nam je igrač Nacional Zagreba Franko Jelovčić.

Isti rivali kao i lani, ali u bitno različitim sastavima. Igramo na neutralnom terenu u Makarskoj i vjerujem, ako ponovimo predstavu koju smo pružili protiv domaćina, da ćemo slaviti osvajanje Kupa, dodao je kapetan Nacional Zagreba Tihomir Novak.

Mislim da Split Tommy ima izgleda. Pokazali su i u Zagrebu da se mogu nositi s Nacionalom kad su odigrali neriješeno. Kolega Acosta će sigurno pripremiti dobru taktiku za njih. I Nacional ima problema, sigurno su se dosta potrošili u utakmici protiv nas jer se igralo “na nož” bez obzira što je završilo 8:2. Vjerujem da im se Splićani mogu suprotstaviti. Nacional je favorit, imaju širi kadar igrača i kvalitetniji su, ali ako golman Splita, Luketin ili Jukić, bude na nivou, a ostali igrači ih budu popratili, Split Tommy može iznenaditi i doći do trofeja, smatra trener Novog vremena Apfel Teo Strunje.

Split Tommy igra 14. finale u 24 izdanja Hrvatskoga malonogometnog kupa i lovi jubilarni deseti trofej (deset pokala je već stiglo u grad pod Marjanom jer je prvi Kup 1994. osvojio Foto Ante Stojan). Nacionalu Ivice Đole je ovo šesti finale i prilika za četvrti trofej (formalno, tome treba dodati jedan trofej i jedan nastup u finalu Gospića čiji je Nacional Zagreb sljednik).