Split Tommy-Novo vrijeme Apfel, fešta maloga baluna

0
Foto: Radio Dalmacija

Dva dalmatinska derbija donosi 20. kolo Hrvatske malonogometne lige. U 19.30 na Gripama Split Tommy dočekuje Novo vrijeme Apfel, a u 20 sati na Baldekinu Crnica dubrovački Square. U Vrgorcu se u 19.45 sastaju Vrgorac i Albona Potpićan.

To su uvijek pravi derbiji. Nije tajna da je Split Tommy najkvalitetnija momčad u Hrvatskoj, u drugom dijelu sezone zbilja igraju fantastično. Osvojili su Kup, zasluženo su na prvom mjestu u prvenstvu. Ali to je posebna utakmica, dalmatinski derbi prepun naboja. Moji igrači imaju i dodatni motiv, mi ćemo se postaviti čvrsto i pružiti sve što možemo iako smo znatno oslabljeni, bez Osredkara i Andrijaševića. Nastojat ćemo Split Tommyu pomrsiti račune, a ako danas i ne uspijemo, nadam se da ćemo se sresti i u doigravanju. Jedan cilj smo ostvarili, da ovaj derbi dočekamo “živi” po pitanju borbe za prvo mjesto. Sanjali smo to, uspjeli smo dočekati derbi s minimalnim zaostatkom za Split Tommyem i Futsal Dinamom i učinit ćemo sve da dođemo do tri boda. Doći će i puno naših navijača, ne smijemo ih razočarati, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Makarana Teo Strunje. Novo vrijeme Apfel je u Makarskoj nadigralo Split Tommy s 3:0 što je, uz 4:5 u Slavonskom Brodu, jedini poraz Splićana u dosadašnjem dijelu sezone.

U Makarskoj smo stvarno odigrali loše, nismo pošteno ni zapucali prema golu. Iz te utakmice moramo izvući neke pouke i ne ponoviti pogreške. Ako odigramo onako kako igramo u zadnja dva-tri mjeseca, s jakim tempom i visokim presingom uz dobru realizaciju koja nas krasi u posljednje vrijeme, vjerujem da neće biti problema. Odlučit će individualna kvaliteta, kao i u većini derbija u kojima je momčadska kvaliteta podjednaka. Pojedinci poput Sutona i Novaka koji mogu u svakoj sekundi prelomiti utakmicu. Makarani na Gripama imaju domaćinsku publiku, očekujem pravi dalmatinski derbi i pozivam naše navijače na Gripe jer je ovo ključna utakmica, pobjedom ćemo zapečatiti prvu poziciju pred play-off, rekao nam je vratar Split Tommya Žarko Luketin.