Split: Natjecanje “Hack4Split v2.0”: prouči, primijeni, pokreni!

0
Foto: PR

Dvodnevnim natjecanjem “Hack4Split v2.0”, koje se održava ove subote i nedjelje a u coworking prostoru splitskog Ekonomskog fakulteta, sinergijom mladih stručnjaka iz informatičkog i civilnog sektora riješit će se nekoliko problema na korist lokalne zajednice. Drugo dvodnevno natjecanje – „hackathon“ pod nazivom „Hack4Split v2.0“ održava se u sklopu programa novootvorenog Centra za društveno korisno učenje, Klub mladih Split u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Splitu i partnerskim udrugama.

Za one malo manje upućene, hackathonom se naziva natjecanje u kojem grupa programera mora u zadanom vremenu razviti svoj proizvod. Hack4split spada pod društveni hackathon, odnosno ovdje programeri, ali i grafički dizajneri, umjetnici i sl. proizvod razvijaju za svoju lokalnu zajednicu, pri čemu imaju podršku od stručnjaka iz društvenog sektora.

“Hack4Split v2.0”, sad već tradicionalno dvodnevno natjecanje, tako će okupiti mlade inovatore i kreativce specifičnih znanja s jedne strane i udruge koje djeluju u lokalnoj zajednici s definiranim potrebama s druge strane. Dakle, ovo je natjecanje osmišljeno s ciljem rješavanja društvenih problema s kojima se svakodnevno susreću organizacije civilnog društva te pokretanju inovacija mladih kreativaca koje bi mogle pridonijeti rješavanju tih problema. Primjerice, izrađivat će se baze podataka, vizualni identiteti i zanimljive aplikacije.

Podsjetimo, zahvaljujući projektu Centar za društveno korisno učenje, sufinanciranom od strane EU, u periodu od dvije godine, koliko je predviđeno trajanje projekta, splitski će studenti imati priliku svoja teorijska znanja primijeniti u praksi, ali ujedno i pomoći zajednici u sklopu obavljanja stručne prakse u udrugama. Nositelj projekta Centar za društveno korisno učenje je Klub mladih Split, a partneri su Ekonomski fakultet u Splitu, udruga Srce, udruga Naša dica, udruga MoSt i udruga TOMS.

Projekt „Centar za društveno korisno učenje“ sufinancirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.