Split: Na Veliku Gospu procesija do svetišta Gospe od Pojišana

0
Foto: gospapojisan.blogspot.com

Više od 20 najpoznatijih Marijanskih svetišta u Hrvatskoj za sutrašnji blagdan Velike Gospe i ove godine očekuje više tisuća posjetitelja, a tradicionalno ih se najviše očekuje u Mariji Bistrici, Sinju, Trsatu i Aljmašu.

U utorak, na svetkovinu Velike Gospe sv. mise u svetištu pred čudotvornom zavjetnom slikom Gospe od Pojišana su kroz jutro u: 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati. Nakon sv. mise u 10 sati čudotvorna Gospina slika se prenosi iz svetišta u Katedralu gdje će biti sv. misa u 11 sati, a slika ostaje izložena u katedrali na štovanje do 18h.

Središnja proslava svetkovine Velike Gospe započinje navečer zavjetnom procesijom. Svečana procesija sa slikom Gospe od Pojišana kreće u 18 sati od splitske katedrale ulicama Hrvojevom, Kralja Zvonimira, Pojišanskom do svetišta Gospe od Pojišana, gdje se na otvorenom ispred Svetišta u 19 sati nastavlja središnje euharistijsko slavlje svetkovine koje će predvoditi mons. Marin Barišić, nadbiskup metropolit splitsko-makarski, a koncelebrirati će fra Jure Šarčević – provincijal Hrvatskih kapucina, te braća kapucini i svećenici grada Splita.