Split završio sezonu, Cedevita u finalu

0
Foto: Boris Kovačev / Cropix

Cedevita je u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova nadigrala Split s 95:64 (26:20, 16:16, 28:12, 25:16) u odlučujućoj trećoj utakmici polufinala Premijer lige košarkaša. Cedevita je tako ušla u finale, dok je za Split sezona gotova.

U prve dvije utakmice (80:84 i 75:66) Split je bio ravnopravan aktualnom prvaku. U trećoj su se Žuti dobro držali u prvom poluvremenu, ali nakon što je početkom treće četvrtine kod 44:40 Musa pogodio tricu, a Širko i Scott upali u probleme s osobnim greškama, Cedevita je prelomila utakmicu serijom 26:8. Musa je dao 21 poen za Cedevitu, Nichols 18, a 17 je ubacio Cherry uz 7 asistencija. Split su predvodili Katura s 14, Širko s 11 i Kalajžić s 10 poena.

Čestitam momcima na dobroj igri i dobroj reakciji. Oni su ti koji pobjeđuju, mi treneri smo krivi kada se gubi. Čestitam i Splitu, igrali su dobro, na to sam cijelo vrijeme i upozoravao. U Splitu sam rekao da bi taj poraz, ako smo pametni, mogao biti dobrodošao za na, što se sada pokazalo. Opet smo u nekom ritmu, nismo osam dana bez utakmice. A vidjeli smo da ne smijemo nikoga potcijeniti, da moramo biti fokusirani na ono što se od nas očekuje, da smo prvaci, izjavio je nakon utakmice trener Cedevite Jure Zdovc.

Dvije stvari su nas uvijek koštale u srazu s Cedevitom. Iz 14 skokova u napadu dali su nam 20, a iz naših 18 izgubljenih lopti još 20 poena. Tih 40 laganih poena bilo je nemoguće nadoknaditi. Držali smo se do treće minute treće četvrtine, kod 44:40 Musa je pogodio daleku tricu preko ruke s istekom napada, onda smo prodali jednu loptu i kad je Cedevita probila čarobnu granicu od 10 poena više se nismo mogli vratiti. Brzo su otišli na 20, na kraju i na 30 razlike. Svojim igračima nemam što zamjeriti, čestitam im na dobroj sezoni u kojoj smo ostvarili neke ciljeve. Cedevita je očito za nas prevelika prepreka, kazao je trener Splita Ivica Skelin.