Splitska policija građanima: Odgodite izradu dokumenata

0

Iz splitske policije apeliraju na građane da odgode izradu dokumenata dok ne prođu vrućine.

Veliki broj građana želi obaviti poslove vezano uz osobne dokumente radi čega se svakodnevno ispred središnje zgrade Policijske uprave splitsko-dalmatinske stvaraju gužve.

“S obzirom na potrebu poštivanja trenutačnih epidemioloških mjera u šalter salu u isto vrijeme možemo primiti samo nekoliko osoba radi čega građani, nažalost, čekaju ispred zgrade. Razlog čekanja je i trenutačno ograničeni broj službenika koji je reduciran zbog objektivnih razloga. Radi se na povećanju broja službenika raspoređenih na upravnim poslovima, a želeći našim građanima barem malo olakšati čekanje, na ulaz zgrade postavili smo na korištenje aparat za vodu”, poručuju iz policije.

Podsjećaju da svi osobni dokumenti kojima je istekao rok valjanosti nakon 12. ožujka 2020.godine još uvijek vrijede i vrijediti će 30 dana od kada bude proglašen završetak epidemije.

Zbog iznimno velikog broja pristiglih elektronskih poruka s zahtjevima za naručivanje privremeno su obustavili mogućnost naručivanja stranaka za poslove prijavništva u redovnom postupku, ali zahtjevi za dodjelu termina za žurne i ubrzane osobne iskaznice, za ubrzane putovnice, za vozačke dozvole u svim postupcima i općenito poslove prometnih isprava i dalje će se moći upućivati na službenu elektronsku adresu: st.sidup@mup.hr

Međutim, uskoro će u funkciji biti aplikacija putem koje će se moći provjeriti koji je broj trenutačno u radu i neće biti potrebe da čitavo vrijeme stranke budu ispred PU splitsko-dalmatinske i čekaju red, poručuju iz splitske policije.