Splitski filmski festival: zbog kvara prekinut film ‘Isola’

0
Foto: PR

Dvadeset i prvi Splitski filmski festival otvoren je sinoć u ljetnom kinu ‘Bačvice’, no francuski film ‘Isola’ je zbog tehničkog kvara prekinut te će biti prikazan naknadno.

Nažalost dogodilo se u najgorem trenutku, iako nije krivnja ni na Festivalu ni na kino-poduzeću Ekran, jer je blu ray disk provjeren i u našim prostorijama, a također i na Bačvicama prije projekcije, gdje je pušteno prvih desetak minuta i sve je bilo bez greške. Provjerili smo ponovno jutros, ovdje kod nas radi, međutim na onom tamo playeru u 15. minuti stane, vjerojatno je riječ o nekom ‘bugu’, kazao je u izjavi za Radio Dalmaciju direktor Festivala Branko Karabatić. Film će biti ponovno prikazan, a kada, odlučit će se tijekom dana. Ispričavamo se svima. Stvarno nam je krivo, zasustavili smo kiša, ali ovo nismo mogli, kazao nam je Karabatić.

Na repertoaru će kroz devet dana biti prikazano više od stotinu kratkometražnih i dugometražnih filmova domaće i svjetske produkcije, a ovogodišnja tema festivala je samovažnost.

Filmovi će se prikazivati na poznatim lokacijama, u Kinoteci Zlatna vrata i Kinu Karaman, a zanimljivost ovogodišnjeg festivala je gostovanje u splitskom zatvoru.

Prava poslastica ovogodišnjeg festivala bit će dolazak poznatog redatelja Alberta Serre čiji će film ‘Smrt Luja XIV’ biti prikazan u dugometražnoj konkurenciji.