Splitski GKM gostovao u Berlinu

0
Foto: PR

Predstava “Šapice” Gradskog kazališta mladih gostovala je u Berlinu. Tekst kojeg je napisao Slavko Sobin, a igraju Ana Gruica i Ivo Perkušić u advetsko je vrijeme izvrsno sjeo i berlinskoj publici. Vrijeme u kojem je darivanje jedna od glavnih tema, ovom predstavom podsjeća da se darivati mogu i trebaju ljubav, osjećaji, prijateljstvo…
Gordana Kešina, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, zaslužna je za promicanje našeg jezika i važnosti da djeca koja žive izvan Domovine sa svojim obiteljima, konkretno u Berlinu, budu u izravnom doticaju s materinjim jezikom. Glumac Ivo Perkušić i prof. Kešina su dugogodišnji prijatelji, a Ivo je i prijatelj dijaspore, pa je ovaj poziv GKM-u bio izvrstan povod da se prijateljstvo pokaže i u predstavi.

Ravnatelj GKM-a Belmondo Miliša je na Ivin prijedlog potvrdio gostovanje, a rezultat su presretna djeca i roditelji, predstavnici veleposlanstva, na čelu s veleposlanikom Goranom Grlićem Radmanom te kulturni djelatnici koji su u Hrvatskom katoličkom domu ispratili predstavu ovacijama.