Splitski gradonačelnik predao maškarama ključeve Grada

0
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Gradonačelnik Splita Andro krstulović Opara predao je maškarama ključeve Grada. Novu vlast predvode meštrovica Šumska vila  i njen partner Batman.

Neka krnje i njegova družina preuzmu odgovornost i odrade posao kojeg politika radi uz velike poteškoće, posebno u Gradskom vijeću. Ja ću se par dana sakrit jer neću bit kriv baš za sve, jedva čekam – kazao je nasmijani Andro Krstulović Opara,dodajući da je jutros na pazaru s vatrogascima kupio granje koje je polomila bura.- Pa evo neka lipo sada krnje i njegova družina preuzmu odgovornost i za to. Jedva čekam!

Ovogodišnji Splitski krnjeval se odlučio više pozabaviti splitskim a manje turističkim problemima. Tako se okupio dio ekipe iz Centra plesa, DNFa, HNK, GKL, čak i iz najpopularnije splitske serije Carstva Ladovine da precizno dijagnosticiraju uzroke ovih elementarnih neugoda u Gradu.

Meštrovica je Šumska vila sa vilinskom glasom – mlada pjevačica Albina Grčić. Inače studentica povijesti i engleskom a ovo ljeto je osvojila i prvo mjesto u pjevanju na natjecanju u Sloveniji.
Za meštra je pozvala Batmana da spasi ovaj Geto City. A njega odlično glumi glumac GKL Split Franjo Đaković poznatiji pod alter egom Miljenka Stošića iz Carstva Ladovine.Svi skupa će se prebaciti sa Marjana u Čarobnu šumu ĐardinaPredaja ključa grada počela je Krnjevalskim vjenčanjem – tradicionalnom prigodnom predstavom u kojem se već detektiraju neki problemi koje optimistični karnevalisti nasljeđuju od grada u svoju vladavinu kao kosture iz ormara a imaju samo deset dana vremena da prepoznaju pravog Krnju koji će u Šentenci biti otkriven na pokladni utorak.

Na Krnjevalskom vjenčanju  kumovali su Krstulović Opara i Alijana Vukšić iz TZ-a.Mladoženja Batman pred svjedocima je obećao kako će “izgulit sav alepski bor i poslat ga nazad u Siriju odakle je i doša“, a potom pošumit Marjan indijskom konopljom, te pazit da više ne zaraste.