Splitski polumaraton – preko 2000 trkača iz 40ak zemalja!

0

Brojimo sitno do ovogodišnjeg 17.-og Splitskog polumaratona, koji se održava 26. veljače s početkom u 09.00 sati! 
U gluho doba zime, krajem veljače, kad mnogi spavaju još zimskim snom, Maraton klub Marjan kao organizator je odlučio svim natjecateljima u Splitu ponuditi idealno vrijeme za trčanje. Ugodnih 12-13 stupnjeva zajedno sa spektakularnom stazom kojom se ne mogu podičiti ni mnogo razvikaniji svjetski maratoni, neodoljivi su mamac za preko 2000 trkača iz 40ak zemalja Svijeta.
Nervoza mnoštva u minutama pred start, “Ništa kontra Splita” u pucnju startnog pištolja, adrenalin u grlu kretnjom mase na startu prema naprijed, osjet mekoće tartan staze poljudskog stadiona na kojem su igrane bezbrojne velike utakmice i gdje je jedino nepostojanje emocija zabranjeno, ozbiljnost vojne baze Lora – jednim od najljepših dijelova grada. I povratak na Rivu, preko sportskog dnevnog boravka svakog Splićanina – Marjana i nove, blještave, zapadne obale. Turistička ponuda kakvu nema nije turistička agencija u gradu. Split kakvog nisu doživjeli ni Splićani. Osim ako se od 2015. Godine bar jednom nisu prijavili za Splitski polumaraton.

ESTRADNI UMJETNICI SE PRIDRUŽILI SPORTAŠIMA
Vrhunskim hrvatskim sportašima koji su prepoznali vrijednost i snagu Splitskog polumaratona, ove godine su se u promociji pridružili poznati estradni umjetnici poput Nevene Rendelli i Ecije Ojdanić koje su već istrčale polumaratona, Nene Belana, Mladena Badovinca, Marijana Bana, Davora Dretara, Vedrana Mlikote, Gorana Markovića, Mije Elegović, Hane Hegedušić.

PREPOZNATLJIVOST KOD PARTNERA I U LOKALNOJ ZAJEDNICI

Sportski događaji ovavkog tipa su specifični po odnosuinputa i outputa: s vrlo malo ulaganja, postiže se višestruki učinak. Klasična win win situacija, gdje osim mijenjanja imidža grada kao poželjne turističke destinacije, ali i kao destinacije koja nudi kvalitetan život, tu je i korist od popunjenih kapaciteta smještaja, porast prometa za trgovinske i uslužne djelatnosti, te nezanemariva nematerijalan dobit u vidu promidžbe. Napravivši zaokret 2015.godine, poučeni iskustvom s drugih svjetskih maratona organizatori su se potrudili da postave nove standarde događaja koji se priprema i razvija cijelu sezonu.
Atraktivnost i medijska pokrivenost događaja samo su dodatni bonus za brojne gospodarske subjekte koji su pronašli optimalan način za ulaganje u marketing, te održivi razvoj lokalne zajednice i brigu za zdravlje svojih zaspolenika.

END POLIO RUN i SPLITSKA MILJA
U sklopu događaja, pored velike utrke na 21,1 km po prvi put će u Republici Hrvatskoj biti prezentirana i END POLIO RUN u suorganizaciji s Rotary klubom Kaštela, utrka građana na 5 km, gdje svojim nastupom I kupnjom broja doprinosite borbi protiv dječje paralyze, a svoj dolazak su najavili I nogometaši Hajduka.

Također, kao i svih prethodnih godina, biti će održana i “Splitska milja – šetnja protiv raka” u suradnji sa Županijskom ligom protiv raka.

Prijaviti se možete  do 23.veljače na stranici www.splithalf.eu!