Splitsko – dalmatinska županija: 17 novooboljelih

0

Na području Splitsko dalmatinske županije novooboljelih je 17.

Iz Splita ih je osam, Sinja tri te po dvoje iz Solina, Muća i Makarske.

Od ukupno 17 novooboljelih osoba, sedam osoba je iz Doma za starije i nemoćne osobe u splitskoj Vukovarskoj ulici te dvoje zdravstvenih djelatnka Doma za starije osobe.

Trenutno se u KBC – u Split nalazi 53 korisnika doma. Bilo ih je primljeno 54, ali je jedna osoba preminula. Nakon provedenog testiranja 51 korisnika doma na koronavirus, utvrđeno je kako je još 7 korisnika doma koji se nalaze na bolničkom liječenju pozitivno na koronavirus, te je ukupno 47 korisnika doma pozitivno na COVID 19. Testiranje kod još dvoje korisnika koji se nalaze na bolničkom liječenju je u tijeku.

Obavljeno je testiranje i 4 korisnika doma za starije i nemoćne osobe a koji nisu pacijenti KBC Split, već se nalaze u domu i njihovi nalazi su negativni na koronavirus.

U odnosu na jučerašnje stanje nema značajnijih promjena kod pacijenata pristiglih u KBC iz Doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Većina bolesnika imaju blaže i umjerene simptome, dok jedna osoba ima teže simptome bolesti. Riječ je o osobama starije životne dobi i sa kroničnim bolestima te su kao takvi u ovoj situaciji osjetljiviji i ugroženiji na ovu akutnu infekciju i zbog toga se s njima postupa sa osobitim oprezom u odnosu na osobe bez kroničnih bolesti.

103 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji.

78 osoba je hospitalizirano.

Devet osoba nalazi se na respiratoru i to šest iz Splitsko dalmatinske županije, jedna iz Dubrovačko neretvanske županije i dvije iz Šibensko kninske županije. Pacijent iz Zadarske županije koji je do sada bio na respiratoru, odvojen je sa respiratora i vraćen u Zadar jer njegovo zdravstveno stanje više ne zahtjeva respiratorski tretman.

U karanteni hotela Zagreb trenutno su 22 osobe od čega 7 stranih državljana.

Na dan 11.04.2020. na području Splitsko dalmatinske županije ukupno je 313 osoba zaraženo koronavirusom.