Splitsko-dalmatinska županija prva u Europi uvela Google sea view

0

Splitsko – dalmatinska županija je prva u Europi regija koja je kroz Google kartu uvela Google Sea view koji će svojim korisnicima omogućiti prikaz kompletne morske rute duž obale ove županije.

Radi se o virtualnoj šetnji obalom,  te odličnom inovativno nadograđenom servisu informacija za nautičare, skipere, ribare, turiste, domaće i strance. Oni će kroz ovu uslugu dobiti informaciju odnosno virtualnu  sliku  o onome što ih čeka prilikom uplovljavanja u svaku luku Splitsko – dalmatinske županije. Ali i  upoznati s lokacijom koju bi voljeli posjetiti. Riječ je o prvom takvom projektu u nekoj našoj županiji. Realizacijom ovog projekta napravljen je korak prema učinkovitijoj koordinaciji i upravljanju pomorskim dobrom u Splitsko dalmatinskoj županiji.

Google sea view sastavni je dio projekta Splitsko – dalmatinske županije “Pomorsko je dobro” kojeg provodi Upravni odjel za pomorstvo i turizam Splitsko-dalmatinske županije kojim je građanima omogućen uvid u sve koncesije i koncesijska odobrenja na području SDŽ, a putem online obrasca koji se direktno prosljeđuje nadležnim inspekcijama, i mogućnost prijave nezakonitosti, zloupotrebe ili devastacije pomorskog dobra ukoliko o takvim radnjama imaju saznanja.

Ali ne samo na toj razini, ovo je  novina i u europskim razmjerima, u kojoj je poznati Google-ov sustav ‘Street View’ po prvi puta dobio i implementiranu morsku rutu. I s njim  prikaz cjelovitog obalnog pojasa neke regije. Sea view je pokazao inovativnost Splitsko – dalmatinske županije koja kontinuirano,  pionirski nastavlja s ulaganjima u online infrastrukturu, nastojeći poboljšati i unaprijediti promociju destinacije. Ali i podiči razinu funkcionalnosti sustava čije će benefite osjetiti ne samo gosti, već i lokalno stanovništvo.

Velika većina naših gostiju prilikom dolaska u destinaciju koristi upravo te karte.  Dovođenjem Google Street View-a do gotovo svakog mjesta  u našoj županiji, gostima se omogućilo da prije svog dolaska virtualno obiđu cijelu našu obalu.