Splitsko Sveučilište imat će na Kampusu punkt za testiranje

0
Foto: Splitsko Sveučilište

Splitsko Sveučilište imat će od sutra na Kampusu punkt za testiranje zaposlenika, studenti će se testirati samo u iznimnim slučajevima. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nastavno na odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama,  održana je sjednica proširenog Rektorskog kolegija Sveučilišta u Splitu, pod predsjedanjem prof. dr. sc. Dragana Ljutića, rektora splitskog sveučilišta, uz nazočnost čelnika sastavnica Sveučilišta te doc. prim. dr.sc. Željke Karin, ravnateljice NZJZ SDŽ i izv.prof.prim.dr.sc. Anamarije Jurčev Savičević, epidemiologinje NZJZ, a s temom: testiranje.

Naime, s obzirom na dosadašnje iskustvo (do sada su postupke testiranja morali obavljati studenti medicinskih i zdravstvenih studija, što je bilo besprijekorno organizirano) uvjerenja smo da će i testiranje naših djelatnika i studenata kojima je potvrda potrebna zbog edukacije, proći bez problema.

Nakon iscrpne i plodonosne rasprave doneseni su sljedeći zaključci:

1) Sveučilište u Splitu postupat će sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja namještenika u javnim službama

2) U cilju olakšavanja provođenja testiranja djelatnika Sveučilišta, organizirat će se punkt za testiranje u okviru Sveučilišta na Kampusu, koji će raditi već sutra 16. studenog u vremenu od 6.30 do 9 sati, te u petak, 19. studenog u istom vremenu.

Od idućeg tjedna, 22. studenog, testiranje na Kampusu će biti moguće napraviti svakog ponedjeljka i srijede, također u vremenu od 6.30 do 9 sati.