Spuštanje crne zastave sa zgrade Banovine s porukom protiv nasilja nad ženama

0
Foto: RD

Udruga Domine u suradnji s Gradom Splitom spustit će u petak, 3. prosinca u 10,00 sati sa zgrade Banovine crnu zastavu s porukom protiv nasilja nad ženama.

Simbolično će se na taj način oprostiti od sugrađanke koju je na brutalan način ubio bivši partner na njenom radnom mjestu.

Tim strašnim činom razljutio je i razbjesnio sve nas, ali nas nažalost nije iznenadio. Društvo još jednom nije na vrijeme prepoznalo i zaustavilo muško nasilje nad ženom! Godinama upozoravamo na sve probleme u sustavu i na važnost prevencije i zaštite rodno uvjetovanog nasilja. Femicid ili ubojstva žena nisu prepoznata kao zaseban zločin i pred nama je izazov pronalaženja načina zaustaviti i ublažiti posljedice kulture nasilja. Simbolični čin spuštanja crne zastave s porukom ženskog pokreta: Ni jedna žrtva više – ni jedna žena manje naš je krik protiv nasilja i izraz podrške ženama našeg grada, ali i diljem svijeta koje su izložene nasilju i čiji je život ugrožen samo zato što su žene, stoji u priopćenju Udruge Domine.