Srbija i Španjolska u polufinalu

0

Srbija i Španjolska prvi su polufinalisti Europskog malonogometnog prvenstva u Beogradu nakon što su pobijedili Ukrajinu, odnosno Portugal.

Srbija je na najbolji način iskoristila domaći teren, osvojivši prvo mjesto u skupini pobjedama nad Slovenijom i Portugalom, a potom s 2:1 i Ukrajinom. Poveli su Srbi preko igrača zagrebačkog Nacionala Mladena Kocića već nakon minute i pol. Nakon tri minute igre u drugom poluvremenu, izjednačenje je Ukrajini donio Mikola Gricina. I kad se već činilo da utakmica ulazi u produžetak, Miloš Simić je u posljednjoj sekundi iz voleja pogodio ukrajinsku mrežu za slavlje preko 11 tisuća ljudi.

Španjolska se lako obračunala s Portugalom. Bilo je 6:2. S tri gola u pet minuta, od 13. do 18., Miguelin iz penala, Mario Rivillos i Alex stavili su utakmicu pod kontrolu “furije”. U nastavku je maestralni Ricardinho dva puta vraćao Portugal na minus dva, ali su Raul Campos i Alex vraćali na plus tri, a Mario Rivillos preko cijelog igrališta pogodio prazan gol pola minute prije kraja.

U utorak igraju Rusija-Azerbajdžan (18.30) i Italija-Kazahstan (21 h).