Stiže voda u Cetinsku krajinu i zaleđe Splita

0

Nakon puknuća magistralnog cjevovoda Ruda, gdje su u tijeku radovi na Aglomeraciji Otok, voda bi za sve potrošače trebala stići tijekom jutra.

Vode nemaju  stanovnici sinjskih naselja Obrovac Sinjski, Han i Bajagić te stanovnici na području općina Otok i Dicmo, također ni u selima splitskog zaleđa (Dugopolje, Lećevica, Muć).

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj posjetio je radilište na Kerepu gdje je pukla cijev. Pozvao je Hrvatske vode da napokon naprave alternativni pravac jer već 60 godina se nije ulagalo u magistralni cjevovod.
Djelatnici “Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine” na terenu užurbano rade na sanaciji štete.

Stožer Civilne zaštite Grada Sinja za mještane sinjskih naselja, u dogovoru s JVP Sinj i DVD-a Sinj, osigurali su dostavu pitke vode u cisternama.

Cisterne s pitkom vodom će od 8 sati biti raspoređene na dva punkta i to u Bajagiću kod Osnovne škole i na Hanu kod kapelice, dok će treća cisterna s pitkom vodom biti u pripravnosti.

Gradonačelnik Sinja pozvao je stanovnike koji koriste vodu iz magistralnog cjevovoda Ruda (šire splitsko područje, Muć, Radošić, Lučane i Sinj) da racionalno troše vodu dok se ne normalizira vodoopskrba.