Stjepan Hauser ekskluzivno za RD: ”Nekoć sam bio kreten, ali to je bilo neminovno”

0

Svjetski poznat violončelist Stjepan Hauser danas slavi 34 rođendan uz streaming posebnog solo nastupa snimljenog u Nacionalnom parku Krka. Koncert možete premijerno pratiti na Hauserovom službenom YouTube kanalu večeras u 20 sati. Bit će to nastavak njegovog projekta “Alone, Together – from Arena Pula”. 

”Rođendan ću proslaviti onako kako najviše volim, a to je uz prekrasnu glazbu i u lijepoj prirodi. Znači, to su te neke vrijednosti koje nikad ne izlaze iz mode. Dobra glazba, lijepa priroda, dobre vibracije, slapovi Krke su na neki način čudo prirode. I ti slapovi se odlično uklapaju uz ovu muziku koju ja sviram. To mi je najbolji mogući način za proslavit rođendan” – rekao je Hauser u ekskluzivnom intervjuu za jutarnji show Radio Dalmacije.

Slavni čelist je otkrio i da za razliku od velike većine ljudi, ne voli rođendanske poklone.

”Nisam ja taj lik neki od materijalnih stvari. Volim pažnju na neki drugi način, čisto prisustvo drage osobe mi je dovoljno. Ne treba meni poklon, to mi je samo opterećenje, što god mi netko donese. Niti ja to koristim, bezveze, samo propadne. Čuvajte radije za sebe.”

Na pitanje je li vrijeme da se sa 34 godine malo smiri, odgovorio je:

”34 godine nije malo, ali ja sam u glavi još na nekih 15, tako da imam ja još vremena, još jedno sigurno 20 godina ajmo reć ludovanja ha ha. I onda kad budem imao 60, onda bih mogao početi razmišljat o nekom malom mirnijem životu.”

Da može vratiti vrijeme, ništa, kazao je, ne bi mijenjao.

”Ne, jer greške koje si radio su te dovele na ovaj nivo gdje si sad. Sve je to škola, dio puta i nekako sad gledam na neke godine unazad gdje sam bio kreten i svakakav, ali to je bilo neminovno. Da nisam to prošao tad, prošao bih kasnije, tako da kad si mlad nekako su ti oproštene te neke stvari. Tako da ne žalim za ničim. ja to ne gledam kao na grešku. u pravo vrijeme sam se ponašao kako sam trebao.”

Hauser je progovorio i operativnom zahvatu koljena prije 10-ak dana.

”To mi se meniskus oštetio. Ni sam ne znam ni kako ni zašto. Tko će ga znat, možda sam krivo hodao sve ove godine. Moram iznova opet, evo sad ću puzit neko vrijeme i onda ću postepeno naučit pravilno hodati (smijeh). Imam neko čudno držanje, malo onako kao Pajo Patak, idu mi noge u lijevo, u desno ha ha. A ja puno hodam svuda, po škrapama, kamenju, brdima, dolinama. Tko zna gdje se to moglo desit. Nekad propješačim i 40 kilometara dnevno. Sad moram pazit, ne mogu forsirat toliko. Malo nešto počinjem opet hodat, ali za par dana bi već trebao biti opet u formi, zabijat golove kao Ronaldo, triatlon, Olimpijada…(smijeh)” – zaključio je Hauser.