Što se dogodilo? Muškarac mrtav, dvoje djece životno ugroženo, troje odraslih s tegobama

0
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Danas oko 10:10 sati zaprimljena je informacija da je kapetan najavio uplovljavanje u hvarsku luku broda na kojem je pronađen mrtav muškarac, izvijestila je Policijska uprava splitsko – dalmatinska.

Četiri su osobe zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezene na pružanje liječničke pomoći u splitsku bolnicu. Izvješteno je županijsko Državno odvjetništvo, a zamjenik županijskog državnog odvjetnika izlazi na mjesto događaja i obaviti će se očevid uz asistenciju policije, priopćila je Policijska uprava splitsko – dalmatinska.

Međutim, naknadno se doznalo da se radi o pet oboljelih osoba, od kojih su dvoje djece u dobi od 5 i 14 godina. Na žalost, oni su u kritičnom stanju, potvrdila je za Radio Dalmaciju doktorica Franka Polić. Samo mogu reći da su oboje djece u teškom stanju i životno su ugrožena. Sa svim sredstvima i mogućnostima intenzivne njege borimo se za njihov život. Dijagnostička obrada je u tijeku, za sada se ne zna koji je uzrok, kazala nam je doktorica Polić. Djeca su smještena na Jedinici intenzivnog liječenja Dječjeg odjela na Firulama.

Tri odrasle osobe smještene su na Klinici za infektologiju na Križinama. Dežurnik liječnik dr. Dragan Ledina kazao je da je klinička slika lagana. Kod jedne bolesnice srednje teška i ona će biti zadržana na bolničkom liječenju, a dvoje ostalih bolesnika planiramo zbrinuti kroz dnevnu bolnicu. U ovom trenutku još nisam siguran da je uzrok njihovih tegoba infektivne etiologoje, neka zarazna bolest. Ali možemo reći da se radi o intoksikaciji, znači unosu toksina u organizam. Odrasli bolesnici imali su samo crijevne tegobe. Prerano je govoriti ali čini mi se da školjke nisu razloga, kako nagađaju mediji, jer su jeli samo dvije porcije dagnji, a ukupno je bilo osam osoba, pa mislim da to možemo isključiti, rekao je dr. Ledina.

 

Svi su strani državljani.