Stobreč: Proslava blagdana svetog Lovre

0
Foto: Radio Dalmacija

Blagdan Sv. Lovre – zaštitnika Stobreča, obilježiti će se brojnim manifestacijama.

U četvrtak, 8. kolovoza ,s početkom u 20.30 sati u stobrečkome parku će se održati Dječja večer. Nastupaju plesni studio Sirena i dječji zbor Srdelice.

9. kolovoza (petak) održat će se svečana sjednica Vijeća MO Stobreč.
Istoga dana navečer s početkom 21.00 sat u organizaciji PŠRK Stobreč održati će se tradicionalna Ribarska večer. U zabavnom programu koji se održava u stobrečkome portu nastupa Milan Terze. I ovom prigodom uz neizostavnu bogatu lutriju posjetiteljima će se besplatno dijeliti srdele s gradela i domaće vino.

Na sam blagdan Sv. Lovre 10. kolovoza (subota) s početkom u 10.30 sati, održati će procesija stobrečkim ulicama a nakon nje je svečana koncelebrirana Sv. Misa koju predvodi don Bože Plazibat.

Istoga dana u večernjim satima s početkom u 20.30 sati na lokaciji stobrečkoga parka održati će se zabavni program uz nastup stobrečke predškolske djece, Alena Nižetića i Romance pod zvizdama uz izvođenje najlipših arija svita.
Na Salbunu će se održati finale nogometnog turnira na male branke.
Blagdanski šušur uz dobru zabavu i bogatu ponudu jela i pića potrajati će do ranih jutarnjih sati.
Generalni sponzor fešte je Turistička zajednica grada Splita a suorganizator je Mjesni odbor Stobreč.

Posebna regulacija prometa:
– Zbog održavanja tradicionalne pučke fešte dana 9. kolovoza 2019. (petak) u vremenu od 20.00 do 02.00 sata za sav promet će biti zatvorena ulica Omladinsko šetalište.
– Iz istoga razloga dana 10. kolovoza 2019. (subota) za sav promet će biti zatvorena ulica Omladinsko šetalište u cijeloj svojoj duljini kao i dio Ulice Sv. Lovre na dionici od križanja s ulicom Klanci (bunker) da križanja sa Stepinčevom ulicom (ured Turističke zajednice).
Upućuju se vozači na poštivanje postavljenih prometnih znakova za privremenu regulaciju prometa.