Stožer CZ ŠKŽ: Ako broj novooboljelih ne počne padati, donijet će se strože mjere

0
Foto: pixabay.com

Zbog porasta broja novooboljelih osoba na području županije u proteklih nekoliko dana, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Darko Dukić održao je danas sastanak sa županom Goranom Paukom i užim sastavom Stožera.

Analizom aktualne situacije utvrđeno je kako na području županije nema žarišta, ali je došlo do porasta broja oboljelih, te do povećanog broja oboljelih kojima je potrebno bolničko liječenje.

Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji cijepljeno 7500 ljudi, te će se cijepljenje nastaviti odvijati u ambulantama obiteljske medicine, kao i do sada.

Ako broj novooboljelih u narednim danima ne počne padati, Stožer će donijeti nove, strože mjere za suzbijanje epidemije zarazne bolesti COVID-19. Stoga je iznimno važno pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, odnosno izbjegavati okupljanja i zadržavanje u zatvorenim prostorima u kojima boravi veći broj ljudi, redovito prati ili dezinficirati ruke, održavati propisani razmak te nositi zaštitnu masku.

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije apelira na građane da se ponašaju odgovorno kako bi zaštitili sebe i druge te kako bi se trend rasta broja novooboljelih što prije zaustavio.

Osim toga, Stožer CZ ŠKŽ daje preporuku poslodavcima da organiziraju rad od kuće, gdje je to moguće.