Stranka Pametno osudila napad na Antu Tomića

0
Foto: CROPIX/ Milan Sabic

Stranka Pametno najoštrije je osudila napad na novinara i pisca Antu Tomića. 

To je još jedan incident u nizu, koji se događa u kratkom vremenu nakon formiranja nove vlasti – poručuju iz stranke Pametno.

Ovoga puta, ponavlja se, napad na novinara i pisca Antu Tomića. Nažalost, jasno se iščitava ideološka poveznica s prethodnim sramotnim napadima, napadima na Mirjanu Rakić, Olivera
Frljića, ali i na mnoge imenovane i neimenovane pojedince koji su postali žrtve dramatičnog snižavanja ranije, mukotrpno, dostignutih demokratskih standarda.
Pametno posebno osuđuje neodgovorne postupke i ponašanje visokih državnih dužnosnika koji pokušavaju relativizirati takve sramotne aktivnosti, direktno potičući kršenje, Ustavom RH zagarantiranih, prava i sloboda. Posebno se to odnosi na neprihvatljiv način prebacivanja
odgovornosti za nasilje na žrtve tog istog nasilja.
Osuđujemo svaki napad na slobodu mišljenja, političkog djelovanja i izražavanja političkog stava, govor mržnje upućen prema bilo kojoj manjinskoj zajednici te udar nove vlasti i Crkve na slobodu i pluralizam medija.

Pozivamo i sve građane RH da jasno i javno iskazuju podršku ljudima kojima se ugrožava profesionalni integritet, koje se osobno vrijeđa i ponižava.Jedino što trebamo protjerati iz Hrvatske jest strah. Strah od drugih, strah od drugačijeg, strah od novog.

U Hrvatskoj nitko ne smije biti sam i ne smije se bojati!, stoji u priopćenju stranke Pametno.