Strastveni navijači iz Udruge Srce u posjeti Hajduku!

0
Foto: Naš Hajduk

U petak su korisnici Udruge Srce, povodom Svjetskog dana cerebralne paralize, posjetili Hajduk te na taj način obilježili provedbu volonterskog projekta Aktiviraj se i kreni! koja za cilj ima istražiti pristupačnost ustanova u sportu, kulturi i obrazovanju.

U sklopu posjete Hajduku, članovi Srca primili su članske iskaznice Hajduka, te su se pod vodstvom vodiča Frane Grgurevića upoznali s detaljima iz bogate povijesti Hajduka.

„Sretna sam što volontiram i razvijam svoje sposobnosti u udruzi. Volontiranje je sjajan način za povezivanje drugih i uključivanje u zajednicu. Na ovaj način za sebe i svoje prijatelje želim samo bolje. To bolje znači da nam grad bude što više pristupačan da bi osobe u kolicima i sve osobe s invaliditetom  imale što kvalitetniji život“, rekla je Dora Lovrić, volonterka u Udruzi srce, zadužena za provedbu ove aktivnosti.

Dora je tijekom ožujka i travnja sudjelovala na radionicama u organizaciji Udruge Mi i Centra za cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“ te je nakon završene edukacije pristala volontirati i uz pomoć mentora voditi ovu zanimljivu aktivnost.

„Kao Bilo srce rado podržavamo volonterske akcije, posebno kada ih vode mladi ljudi koji žele ukazati na potrebe svojih prijatelja i naših sugrađana, u ovom slučaju osoba s invaliditetom. U ovom trenutku pristup trofejnoj sali Hajduka nije onakav kakav bi svi željeli, ali vjerujemo da će se u skladu s planom uskoro realizirati obnova lifta te se tako osigurati bolja pristupačnost za sve navijače i turiste koji se kreću u invalidskim kolicima“, rekao je Ivan Baranović, predsjednik Bilog srca, udruge koja često svojim donacijama podržava rad udruga i ustanova za osobe s invaliditetom.

„Bilo srce osigurava članske iskaznice Hajduka korisnicima udruga i ustanova s područja socijalne skrbi te im, zajedno s Hajdukom, omogućuje dolazak na utakmice Hajduka. Pozivamo i ovim putem udruge i ustanove čiji korisnici dijele našu strast prema Hajduku da nam se jave, a mi ćemo rado uspostaviti suradnju i osigurati Hajduku dodatnu podršku“, istaknuo je Baranović.

Iduća dva tjedna istražit će se niz ustanova, organizirati sastanci te foto dokumentirati pristupačnost za osobe s invaliditetom te će se na završnom događanju 21.10. 2022. održati javna prezentacija rezultata projekta.

Teško je opisati koliko emocija je ovaj posjet Hajduku izazvao kod članova Srca, ali vjerujemo da će energija koju su odaslali biti dodatan vjetar u leđa igračima za sutrašnju pobjedu!