Štromar i Opara prošetali Žnjanom

0
Foto: RD

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ministar graditeljstva Predrag Štromar obišli su u srijedu Žnjanski plato.

Prije osam mjeseci sam bio ovdje, vladao je nered, kaos i bezakonje. Sada je prekrasno. rekao je danas prilikom obilaska Žnjanskog platoa potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te dodao kako je bilo puno skeptika kada su on i gradonačelnik Andro Krstulović Opara najavili kako će ovo lijepo izgledati, …

Ali dobra suradnja između nas dvojice, između Grada i ministarstva, jedinica lokalne samouprave i države urodila je plodom i nema više nezakonja, nema više nereda. To nam je bio cilj – prekrasna plaža, cilj smo ostvarili. Za dvije godine, siguran sam, zajedničkom suradnjom ovo će biti najljepša plaža na Mediteranu“. Naglasio je i kako je ovo dokaz drugima koji grade bespravno i bez dozvola, da za takav nered nema mjesta u državi, naveo je ministar.

I gradonačelnik Andro Krstulović Opara složio se kako prije osam mjeseci nije bilo puno optimista, ali upornošću i preciznim praćenjem procedura i kvalitetnom suradnjom, na kojoj se ovom prilikom zahvalio ministru Štromaru, njegovim suradnicima, ali i županijskoj vlasti, rekao je kako je cilj ostvaren.

Može se, pratimo procedure, naši zakoni nisu toliko loši kao što neki govore, ovo se po zakonima napravilo – red, zakonitost, plan i transparentnost – Žnjan je jedna dobra ilustracija za to“ rekao je gradonačelnik.

Ministru je poručio kako vjeruje da će od jeseni, nakon što Gradsko vijeće usvoji DPU ovog područja nastaviti pratiti ovaj brzi tempo koji je bio do sada i u narednom razdoblju doći do cilja, a to je Žnjan kao razglednica Splita i Mediterana.