U srijedu u štrajku cijela Hrvatska

0
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Sindikati prosvjete održali su press konferenciju na kojoj je čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec kazao da očekuju da premijer ovih dana pozove sindikate na pregovore i da će se sindikati odazvati sastanku. O tome kako će se izjasniti 60.000 zaposlenih u sustavu odgoja i obrazovanja, ovisit će daljnji nastavak naših aktivnosti, kazao je Mihalinec.

U ponedjeljak štrajkaju Osječko-baranjska i Ličko-senjska, a u utorak Primorsko-goranska i Zadarska županija.

Za srijedu, 6. 11., najavljuju simbolički pritisak za povećanje koeficijenata za 6,11 posto, tako što će štrajkati osnovne i srednje škole u cijeloj Hrvatskoj, a sindikalci će prosvjedovati na Markovu trgu.

Ministar rada Josip Aladrović najavio je, nakon sjednice vlade, da će u ponedjeljak sindikatima na stol ponuditi prijedlog koji je jučer dogovorila koalicija te da Vladi, ako ne dođe do dogovora, na raspolaganju ostaju sve mjere. Sastanak bi trebao početi u ponedjeljak odmah ujutro u osam sati, doznaje se neslužbeno.

Čekamo pregovore da čujemo koji su to prijedlozi Vlade, a istovremeno da konačno imamo priliku iznijeti naše argumente i prijedloge”, rekao je Mihalinec.