Svečana primopredaja radova na energetskoj obnovi šibenske bolnice

0

Danas je u Općoj bolnici Šibensko – kninske županije održana svečana primopredaja radova na energetskoj obnovi bolnice. Primopredaji su nazočili Uz šibensko – kninskog župana Gorana Pauka i ravnateljicu bolnice Sanju Jakelić, primopredaji su nazočili potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić, direktor APN – a Slavko Čukelj i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš te predstavnici izvođača radova RUDAN d.o.o.

 Okupljene je uvodno pozdravila ravnateljica Jakelić naglasivši kako su ovom energetskom obnovom vidljive značajne uštede u troškovima energije same bolnice te dodala kako je vrijednost radova 51 milijuna kuna bez PDV – a.

 Podsjetimo, radovi su započeli 15. veljače 2018. godine, a dovršeni su temeljem tehničke primopredaje obavljene 30. rujna ove  godine. U okviru radova  rekonstruirana je građevinska ovojnica, zamijenjena je stara stolarije sa energetski učinkovitijom te je provedena toplinska i hidroizolacija ravnih i kosih krovova.

Također, rekonstruirana je i cjelokupna kotlovnica sa pripadajućim podstanicama, ugrađeni su novi niskotemperaturni kotlovi kao i obnovljivi izvori topline za proizvodnju toplinske energije te je uveden novi energent – zemni plin umjesto dosadašnjeg loživog ulja.