Svečana sjednica šibenskog Gradskog vijeća

0
Foto: CROPIX/Nikolina Vuković Stipanicev

Svečanom sjednicom šibenskog Gradskog vijeća  obilježen je  Dan Grada i blagdan svetog Mihovila, u posebnom ozračju proslave 950. obljetnice prvog pisanog spomena Grada Šibenika.

Predsjednik šibenskog Gradskog vijeća  Ivica Poljičak,   podsjetio je da je Šibenik poznat po svojoj ljepoti i tradiciji, kamenim ulicama, katedrali, ali da su Šibenik u prvom redu ljudi koji su se u njemu rodili i koji u njemu žive te se prisjetio  poznatih Šibenčana od Nikole Tavelića, Antuna i Fausta Vrančića pa do Ante Šupuka, Petra Guberine i Dražena Petrovića, kao i svih onih bezimenih Šibenčana koji su kroz stoljeća živjeli u Krešimirovu gradu.

Gradonačelnik Željko Burić podsjetio je  na Rujanski rat koji, naglasio je, predstavlja ne samo vojnu, već i duhovnu prekretnicu Domovinskog rata, jer je nakon toga Hrvatska znala ne samo da će opstati, već i da će pobijediti. Šibenik želimo graditi kao grad sretnih ljudi, grad po mjeri obitelji, grad u kojem će se mladi školovati, stjecati akademske titule, raditi i razvijati se, rekao je Burić.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća  dodijeljene su nagrade  najzaslužnijima.

Nagrada za životno djelo Grada Šibenika – Paško Bubalo,

Nagrada Grada Šibenika –Dušan Šarac, Krste Juras, Branko Lovrić Caparin i Samostan sv. Frane u Šibeniku.

Plaketa  Grada Šibenika –Darko Relja, Karmen Herceg, Dječji zbor Cvrčak i Auto moto društvo Šibenik 

Grb Grada Šibenika –  dr.sc. Igor Belamarić.