Sveti Florijan: Gradonačelnik Splita sa suradnicima posjetio Javnu vatrogasnu postrojbu

0
Foto: PR; Grad Split

U povodu Međunarodnog dana vatrogasaca i blagdana zaštitnika svetog Florijana, nebeskog patrona hrvatskih vatrogasaca, splitsku Javnu vatrogasnu postrojbu posjetio je danas gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Tom prigodom gradonačelnik se zahvalio pripadnicima JVP-a na dosadašnjem radu.

Još u onom velikom požaru koji je prije 4 godine došao do istočnog ruba Splita, pokazali ste svoju profesionalnost, stručnost i ljudsku hrabrost. Vi ste ljudi s kojima grad mirno može spavati, a to ste i dokazali – kazao je, među ostalim, gradonačelnik. Također, gradonačelnik je podsjetio kako je u okviru ovog mandata u sustav Civilne zaštite na području grada Splita uloženo preko 100 milijuna kuna pri čemu je nabavljeno niz novih vatrogasnih vozila, cisterni, terenskih vozila, obavljena je i rekonstrukcija pojedinih objekata DVD-ova, uređena je dislocirana postaja JVP „Zapad“ u objektu Vila Dalmacija, nabavljena je nova sofisticirana oprema te izvršene brojne stručne obuke.

Posjet Javnoj vatrogasnoj postrojbi bio je i prigoda da se gradonačelnik sa suradnicima zahvali vatrogasnom zapovjedniku Ivanu Kovačeviću na dosadašnjem radu, budući da uskoro prelazi na dužnost županijskog vatrogasnog zapovjednika. Zato će od 7. svibnja novi zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita biti Mario Mikas. Gradonačelnik je Kovačeviću prigodno uručio zlatnik Dioklecijana, dok su kristal s motivom katedrale svetog Dujma dobili zapovjednici DVD-ova Split, Žrnovnica  i Slatine Božo Crljen, Tomislav Mihanović  i Duje Balić te tajnik Vatrogasne zajednice grada Splita Milan Barbarić.

Uz gradonačelnika i njegovog zamjenika vatrogasce u JVP-u posjetila je jutros i čestitala im njihov dan i pročelnica Ureda Grada Marina Protić, ujedno i zamjenica načelnika Stožera Civilne zaštite Grada Splita.