Svi sveti, regulacija prometa u blizini groblja

0

U povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, tijekom vikenda i na sam dan blagdana, očekuje se povećan promet vozila i kretanja građana, posebno na prilaznim cestama prema grobljima.

Na svim važnijim cestovnim pravcima, kao i prilaznim cestama prema grobljima, nalazit će se policijskih službenici i prometne ophodnje, kako bi se osiguralo nesmetano odvijanje cestovnog prometa. Na mjestima gdje zbog velikog intenziteta vozila i ljudi dođe do prometnih zastoja, policijski službenici će, ukoliko bude potrebno, obavljati i upravljanje prometom, a sve kako bi normalizirali odvijanje prometa.

Vozači se pri dolasku u blizinu groblja upućuju:

  •  da ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje,
  • da ne parkiraju vozila tako da ometaju promet ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu, te smanjuju uočljivost pješaka.Savjetujemo vozače da povećaju oprez i smanje brzinu vozila, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu posebno na prilaznim pravcima grobljima gdje očekujemo i povećan intenzitet pješaka.

Građanima savjetujemo da, tamo gdje je to moguće, koriste vozila javnog prijevoza, kako bi se na taj način spriječilo stvaranje većih zastoja u prometu, te ih molimo da  poštuju smjernice i zapovijedi policijskih službenika, u cilju neometanog odvijanja prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu.