Svjetska karate liga: Kvesić i Zoričić osvojili zlato, Martinović broncu

0
Foto: Radio Dalmacija / Arhiva

Na najmasovnijem natjecanju Svjetske lige u karateu u Salzburgu Ivan Kvesić i Ivan Zoričić osvojili su zlatne medalje, a Maša Martinović brončano odličje u seniorskoj konkurenciji u kojoj se natjecalo čak 743 karatista iz 215 klubova i 59 zemalja sa svih kontinenata.

U kategoriji do 84 kg Ivan Kvesić ostvario je šest pobjeda do naslova. Bio je bolji od Francuza Iahada Abdou Cissea sa 8-0, Kanadjanina Sarmeha Sinanija sa 2-1, Makedonca Simona Antikija sa 4-0, sudačkim preglasavanjem svladao je i srpskog natjecatelja Dejana Cvrkotu, nakon što je dvoboj završio bez bodova i pobjednika. U polufinalu je pobijedio Japanca Ryutara Aragu sa 2-0, a u finalu još uvjerljivije predstavnika Kosova Alvina Karaqija sa 5-0.

U kategoriji +84 kg oduševio je Ivan Zoričić. Nakon što je u 1. kolu bio slobodan, u nastavku je eliminirao Rumunja Alexandrua Ionuta Pauna sa 2-0, Srbina Danila Jeknića sa 4-0 i Rusa Vasilija Antoknija također uvjerljivo sa 6-2. U polufinalnom nastupu Zoričić je bio bolji od Bjelorusa Andreja Grineviča sa 4-2, a u finalu je pobijedio i Harisa Sujkovića iz BiH sa 2-0.

Maša Martinović osvojila je broncu u kategoriji +68 kg. Nakon što je bila slobodna u 1. kolu, Maša je do polufinala ostvarila dvije uvjerljive pobjede – protiv Ingrid Creemers (Nizozemska) od 4-1 i Talijanke Clio Ferracuti od 6-1. U polufinalu ju je zaustavila Ruskinja Vera Kovalova rezultatom 4-0, ali je u repasažu za broncu bila uvjerljiva protiv Ukrajinke Anastazije Stepaško.

Od ukupno 19 naših natjecatelja, najbliže medalji bila je Ana Lenard (-61 kg). U četvrtfinalu je izgubila od Talijanke Laure Pasque s minimalnom razlikom 1-0, kao i u prvoj borbi repasaža od Slovakinje Miroslave Koprove s 2-1.

Boran Berak natjecanje je završio u 3. kolu kategorije do 60 kg, u istom stupnju natjecanja i Neven Martić (-75 kg). Na drugoj prepreci zaustavljene su Vlatka Kiuk u katama, Anamarija Križan (-68 kg), te Enes Garibović (-84 kg) i Anđelo Kvesić (+84 kg).

Nastupili su još: Ljiljana Pendić (-50 kg), Maja Čatlak (-61 kg), Ivona Tubić, Danka Zorić i Klara Katavić (-68 kg), Ivan Ermenc i Hrvoje Vidović u katama, Marijan Logarušić (-75 kg), Mario Vučić (+84 kg).

Posljednje ovosezonsko natjecanje Svjetske Premier lige u karateu održat će se potkraj studenog na japanskom otoku Okinawi.