Tarantinu zvijezda na Šetalištu slavnih

0
Foto: EPA/PAUL BUCK

Kultni američki redatelj Quentin Tarantino dobio je u ponedjeljak svoju zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih, pišu američki mediji.

Oho, izgleda da sam postao velika faca, rekao je Tarantino, okružen nekima od suradnika iz svoje karijere i brojnim fanovima, pa se onda uozbiljio. Ozbiljno shvaćam što sam dio ove zajednice, što sam dio ovog grada. Sretan sam što imam svoju zvijezdu na Šetalištu slavnih zajedno s ostalim ljudima koji su napravili divan posao u ovom gradu.
Zajedno s Tarantinom na svečanosti su bili neki od njegovih prošlih i sadašnjih suradnika poput Pam Grier, Tima Rotha i Samuela L. Jacksona, koji je održao prigodan govor.
Znajući kakav je filmofil i koliko cijeni ova imena, znam što mu ovo znači, jer znam koliko poštuje ovaj posao i umjetnost snimanja filmova, rekao je.
Samuel L. Jackson jedan je od glumaca iz Tarantinova novog filma “Mrska osmorka”, koji se u Americi počinje prikazivati na Božić pa mu je ovo dobrodošla reklama. U hrvatskim kinima “Mrska osmorka” bi se trebala pojaviti početkom siječnja.
Iako još nije u distribuciji “Mrska osmorka” već je dobila tri nominacije za Zlatni globus, među kojima je i Tarantinova za najbolji scenarij. To je kategorija u kojoj američki redatelj već ima dva Oscara i dva Globusa (Pakleni šund i Odbjegli Django). (Hina)