„Teatar pod zvijezdama“ predstavio ovogodišnji program

0
Foto: PR

Prošle godine u ovo vrijeme po prvi puta predstavljen je „Teatar pod zvijezdama“ – novi glazbeno kazališni festival u Splitu.

U mjesec dana posjetilo ga je više od 6.000 Splićana i njihovih gostiju. Organizatori su nam priredili 8 izvrsnih večeri uz raznovrsni program koji je očito pronašao svoju publiku sudeći po izvrsnoj posjećenosti i rasprodanim večerima koje je festival prošlog ljeta ponudio u Splitu.

Izuzetan broj posjetitelja jasno govori kako je “Teatar pod zvijezdama” bio pun pogodak te se već prvom godinom upisao u splitske događaje koje morate posjetiti.

I ove godine organizator Damir Karaman vodio se istom niti vodiljom u odabiru programa – pružiti posjetiteljima kvalitetne kazališne komedije i dobre glazbene programe kako bi barem nakratko svi zaboravili ovu godinu i opustili se, no sve to provodeći obavezne epidemiološke mjere naravno.

„Teatar pod zvijezdama 2020.“ otvorit će svoja vrata za posjetitelje 20. kolovoza te ugostiti 10 raznovrsnih programa do njegova zatvaranja 20. rujna.

Program je satkan od odličnih kazališnih komedija: „Vla vla vlajland“ najnovijeg cabaret hita iz pera multitalenitanog Ivana Lea Leme a kojeg izvodi Ecija Ojdanić.

Komedija „Ne daj se Njofra“ kazališne skupine Lectirum u Split ponovno dovodi Kseniju Pajić uz kolege Mladena Čuturu, Peru Juričića i Katarinu Pericu.

Hit teatar u Split stiže sa svojom najpopularnijom komedijom „Udavače“ u kojoj glume Jan Kerekeš, Matea Elezović Brdar i Erna Rudnički.

Jedinstveni Zijah A. Sokolović na festival dolazi sa svojom proslavljenom predstavom „Lijevo, desno glumac“ kojom obilježava 50 godina svog stvaralaštva.

Za naše najmlađe na programu se nalazi jednistveni dječji mjuzikl „Mi o vuku“ koji je oduševio mališane diljem Hrvatske s Bojanom Jambrošićem i Manuelom Svorcan u glavnim ulogama.

Za vatrometni kraj ovogodišnjeg festivala pobrinut će se neponovljiva Arijana Čulina čiju najnoviju komediju „Men’ se čini da je meni najgore“ na festivalu „Teatar pod zvijezdama“ izvode Nada Kovačević i Ana Gruica Uglešić.

Uz obilje smijeha, festival programski nudi i  izvrsnu koncertnu ponudu dovoljno šaroliku da zaista svatko pronađe večer za sebe.

Na ovogodišnji festival u Split  dolaze Tomislav Bralić i klapa Intrade uz proslavu 35 godina postojanja klape. Mlada splitska zvijezda Uršula Najev publici će se predstaviti u novom svijetlu kroz glazbeni hommage Amy Winehouse. Lanjski koncertni uspjeh ne sumnjamo ponovit će i Hari Rončević ovog puta u acoustic live izedbi, a šlag na tortu za sve ljubitelje evergreena i kancone donijet će 4 tenora za čije koncerte se uvijek traži ulaznica više.

Festivalske ulaznice u prodaju kreću već danas putem sustava croatia-tickets.com, a od 16. kolovoza u  TC „Joker“ svoje ulaznice moći ćete kupiti svaki dan od 9 do 12 sati, te od 17 do 20 sati.

Svoje ulaznice možete i rezervirati već danas na broj 091 972 0540.

Podršku festivalu dali su Grad Split, Turistička zajednica grada Splita, Bakra – pizza & steak bar, konoba Lučac i Pixera. 

 

Uz organizatora Damira Karamana na pressici su prisustvovali i sudionici festivala „Teatar pod zvijezdama“. Naša proslavljena glumica i spisateljica Arjana Čulina i glumica Gradskog kazališta mladih Split Nada Kovačević čija komedija „Men’ se čini da je meni najgore“ će se premijerno predstaviti na ovogodišnjem festivalu. U ime Hit teatra sudjelovala je glumica Matea Elezović Brdar, a svoje koncertne večeri predstavili su Uršula Najev i Hari Rončević. Za profesionalno predstavljanje programa i sudionika pobrinula se voditeljica Edita Lučić Jelić.

Svi sudionici, pa i oni koji nisu mogli danas biti s nama u prekrasnom ambijentu tvrđave „Gripe“ složno su dali svoju podršku festivalu „Teatar pod zvijezdama“ kao manifestaciji koju treba gajiti u našem gradu kako bi iz godine u godinu obogaćivala naš kulturni sadržaj. Prema njihovim riječima vrhunska zabava je zagarantirana svim posjetiteljima koje toplo pozivaju da s njima provedu večeri ovog kasnog ljeta.

Damir Karaman, organizator

Svima je već poznato kako ova godina organizacijski donosi niz otegotnih okolnosti koje čine organizaciju izuzetno složenom. Usprkos svemu ovogodišnji „Teatar pod zvijezdama“ programski je barem 30 % jači od lanjske, prve godine festivala. Mislim da „Teatar pod zvijezdama“ svakako ima tendenciju rasta i u budućnosti može imati važnu ulogu na mapi kulturnih manifestacija Grada. Posebice mi je drago što smo ostvarili ovaj festival u terminu kada naš grad već utihne po pitanju manifestacija koje kronično nedostaju kako bi spajale kulturu i turizam.

 

 Uršula Najev

Ideja za koncert „For Amy“ rodila se za vrijeme karantene dok sam slušajući njenu glazbu po tko zna koji put promislila: „Ljudi ovo moraju čuti“. Fascinirana ne samo njenim apsolutno briljantnim i unikatnim vokalom već i načinom na koji beskompromisno ogoljeva svoj najintimniji unutarnji, izuzetno bogati i slojeviti svijet, odlučila sam odati počast ovoj neprežaljenoj divi na sebi svojstven način. Ovo neće biti ni tipičan koncert ni tribute jer smatram da nikakva imitacija i reproduciranje pjesme za pjesmom nemaju smisla. Ovo je glazbena priča kojom želim njeno stvaralaštvo i barem dio njene duše približiti našoj publici. Iza sebe imam 8 fenomenalnih glazbenika i preostaje mi jedino zahvaliti se organizatoru Damiru Karamanu na ustupljenoj prilici i s neopisivom radošću Vas pozvati da 14.9. na najljepši mogući način proslavimo rođendan prerano preminule i beskrajno talentirane Amy Winehouse.

 

 Nada Kovačević 

Predstavu „Men’ se čini da je meni najgore“ planirale smo u kućnoj atmosferi kod Arijane Čuline koja je napisala tekst. Arijana u svom pisanju ima lakoću i jednostavnost koja zabavlja. Ana Gruica Uglešić i ja surađujemo na daskama koje život znače već dugo, tako da smo efikasne u realizaciji i pozitivnom duhu pripreme na predstavi. Nažalost karantena nas je zaustavila od javne izvedbe tako da se još više radujem festivalu „Teatar pod zvijezdama“ i nadam se da će se publika opustiti uz šalu i smijeh zajedno s nama.

 

Hari Rončević 

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg koncerta na prvom „Teatru pod zvijezdama“ jako sam sretan što imam priliku ponovo nastupiti na predivnoj tvrđavi Gripe. Kao „ponavljač“ mogu potvrditi kako je publika koja posjećuje ovaj festival zaista nešto posebno te im se još jednom zahvaljujem na izuzetnom odazivu. Ove godine koncert će bit nešto drugačiji budući će publika imati priliku uživati u mojim pjesmama u live acoustic verziji.

 

 Ecija Ojdanić

 Uloga Vlajine u Vla Vla Vlajland Cabaretu mi je istovremeno najdraža i nateža u mojoj dosadašnjoj karijeri. Zato osjećam još veće uzbuđenje, nestrpljenje izvesti je po prvi puta pred najdražom publikom u mom gradu. Lijep je osjećaj glumiti pred svojima, koji te nose podrškom i ljubavlju iz gledališta.Iskreno se nadam da ćemo se voljeti i 20.8. Isto tako s ponosom najavljujem i 9.9. premijeru u mom drugom gradu, Zagrebu.

Program festivala „Teatar pod zvijezdama 2020.„:

20.08. u 21 h VLA VLA VLAJLAND CABARET – kazalište Moruzgva

28.08. u 21 h TOMISLAV BRALIĆ I KLAPA INTRADE – koncert

29.08. u 21 h NE DAJ SE NJOFRA – kazališna grupa Lectirum

04.09. U 17.30 h. MJUZIKL ZA DJECU *MI O VUKU* – B Glad produkcija

04.09. u 20:30 h UDAVAČE – Hit teatar

05.09. u 20:30 h HARI RONČEVIĆ – koncert

11.09. u 20:30 h 4 TENORA – koncert

14.09. u 20:30 h FOR AMY – AMY WINEHOUSE – hommage by URŠULA NAJEV koncert

18.09. u 20:30 h LIJEVO DESNO GLUMAC – Zijah A. Sokolović

19.09. u 20:30 h MEN’ S ČINI DA JE MENI NAJGORE – Nada Kovačević, Ana Gruica Uglešić