Na utakmici privedeno 39 osoba, jedan vatrogasac ozlijeđen

0
Foto: Jakov Prkic / Cropix

Prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice Hajduk – Dinamo na Poljudu, privedeno je ukupno 39 osoba, priopćila je splitska policija.

Privedeni su uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Od 39 privedenih, 7 ih je privedeno zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava, od čega su 3 maloljetne osobe.

Liječnička pomoć pružena je jednom vatrogascu koji je na stadionu zadobio lakše tjelesne ozljede kao posljedicu detonacije pirotehničkog sredstva.

Nakon što su s tribine gdje su bili smješteni gostujući navijači ispaljene signalne rakete, policijski službenici su odmah poduzeli radnje u cilju sprječavanja daljnjeg protupravnog ponašanja i utvrđivanja identiteta osoba koje su se protupravno ponašale. Pri tom su upotrebljena sredstva prisile, priopćila je splitska policija.

Vezano za narušavanje javnog reda i mira na zapadnoj tribini u prostoru svečane lože, u službene prostorije dovedeno je deset osoba radi utvrđivanja činjeničnog stanja i poduzimanja izvida, navodi policija.