Tko je favorit, Zadar ili Split?

0
Foto: Božidar Vukičević / Cropix

Drugi dan završnog turnira hrvatskog košarkaškog Kupa Krešimir Ćosić na šibenskom Baldekinu otvara u 16.30 dalmatinski derbi Split-Zadar.

Iako je Zadar u nedjeljnom prvenstvenom susretu slavio na Gripama (94:91 nakon produžetka), trener Zadra Aramis Naglić ne prihvaća ulogu favorita.

Mi sebi nemamo pravo uzimati ulogu favorita u bilo kojoj utakmici. Na kraju krajeva, to pokazuje i stanje na tablici. Ne tražim alibi, to govorim jer znam kako momčad diše i kako izgleda. Mi ako nismo u svakoj utakmici 150 % unutra i ako ne damo svoj maksimum možemo imati problema. Oprezan sam i pušem na hladno, mislim da ćemo imati još jednu veliku borbu sa Splitom. Split je kvalitetna ekipa, pogotovo zato što ima sjajnu kemiju i ravnotežu između starijih igrača koji nemaju neke taštine i očekivanja i mladih momaka koji su na vratima ozbiljne košarke. Kao cjelina su vrlo dobri, dobro su vođeni i utrenirani pa će svaka utakmica s njima biti teška. Ponavljam, moramo biti 150% unutra da bismo odradili pravi posao, rekao je Naglić.

Momčadi koje igraju ABA ligu – Cedevita, Cibona i Zadar – imaju širi kadar i veću individualnu kvalitetu pa su u prednosti u odnosu na ostale klubove. S naše strane, prvenstveni cilj je smanjiti broj grešaka koje smo radili u nedjelju, naročito krivih dodavanja iz kojih je Zadar došao do tridesetak poena. Kretanje lopte u napadu mora nam biti puno bolje. Naša prednost mora biti kolektivna igra i u obrani i u napadu, kroz kolektivnu igru moramo tražiti svoju šansu jer smo u svim ostalim opcijama u igri jedan na jedan slabiji od Zadra, ocijenio je trener Splita Ivica Skelin.