Tour of Croatia: Etapa Ruffoniju, Nibali novi lider

0

Četvrta etapa međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia, Crikvenica-Umag, pripala je Talijanu Ruffoniju, dok je njegov zemljak Nibali izbio na vrh poretka.

Drugi je dan zaredom, u četvrtoj etapi utrke Tour of Croatia, pobjedu odnio član tima Bardiani CSF Nicola Ruffoni. Nakon etape Imotski-Zadar, bio je najbrži i od Crikvenice do Umaga. Pobjedu je izborio doslovno u posljednjim metrima, prestigavši upornog bjegunca Alana Marangonija (Nippo-Vini Fantini) furioznim sprintom iz pelotona, na koji se odlučio 300 metara prije cilja. Vrijeme pobjednika etape duge 171 kilometar bilo je 4 sata, 10 minuta i 15 sekundi. U vrhu je ponovno, kao i u prethodnim dvjema sprinterskim završnicama, bio Riccardo Minali iz Astana Pro Teama. Nakon šestog mjesta u Koprivnici i trećeg jučer u Zadru, cilj u Umagu dohvatio je kao drugoplasirani. Ivan Savicki iz Gazprom-RusVela izborio je treće mjesto. Marangoni je u zadnjih desetak metara dionice pao na šesto mjesto.

Novi vodeći u ukupnom je poretku, pak, Vincenzo Nibali (Bahrain Merida Pro Cycling Team). Završni napori pelotona da uhvati odbjeglog Maranganija bili su prejaki za Španjolca Jaimea Rosona (Caja Rural-Seguros), koji nije uspio držati ritam te je za Nibalijem zaostao 7 sekundi. Legendarni talijanski biciklist prošao je kroz cilj u vremenu pobjednika, 18. po redu, čime je u ukupnom redoslijedu stekao dvije sekunde prednosti pred Španjolcem. Jan Hirt iz CCC Sprandi Polkowica i dalje se drži na trećem mjestu s 11 sekundi zaostatka.

Roson je i dalje vodeći u poretku najboljih penjača (zelena majica), Ruffoni je najbolji po bodovima (plava majica), dok je najbolji mladi vozač na TOC-u trenutačno Britanac James Knox iz Teama Wiggins. CCC Sprandi Polkowice i dalje su najbolja momčad.

Četvorica hrvatskih biciklista, Matija Kvasina, Emanuel Kišerlovski, Radoslav Rogina i Mateo Franković ušli su u cilj sa sedam sekundi sporijim vremenom od pobjednika. Rogina je 12. u ukupnom poretku, 45 sekundi iza Nibalija.