Treći Fantastikon od 17. – 19. ožujka na FESB-u

0
Foto: PR

Ostalo je još samo nekoliko dana do svetog Patrika koji je ove godine i prvi dan FantaSTikona, splitske konvencije fantastike, igara i znanstvene fantastike. FESB će po treći put ugostiti Udrugu F&ST, ovog puta kao vjesnike proljeća u novom terminu 17.-19. ožujka.

Program započinje u petak, 17.3. u 20 sati, a tijekom 3 dana konvencije će se moći vidjeti, poslušati, igrati i izraditi mnoštvo predavanja, kostima cosplayera, društvenih i PC igara, radionica, grafika, stripova, i još mnogo toga.

Počasni gosti Aleksandar Žiljak, Milena Benini i Kristina Bilota Toxicpanda će, osim predstavljanja, održati predavanja i radionice, dok će višnjanski astronom Korado Korlević započeti program konvencije svojim predavanjima o STEM edukaciji i svemirskom obzoru.

Profesori s Filozofskih fakulteta u Splitu i Zadru dr. sc. Antonija Primorac, dr.sc. Josip Ćirić i dr. sc. Krešimir Krolo će u subotu, 18.3. pričati o istraživanjima o gamerima i TV serijama, Tomb of Ash će predstaviti kako su proslavili 20 godina izdavanja igre Tomb Raider, doznat ćete zašto su LEGO kockice hobi za odrasle, o stvaranju Dungeons and Dragons igre, kako su nastali bolid i motocikl FESB Racing Team-a, što će se sve moći raditi tijekom Tjedna Harryja Pottera u Gradskoj knjižnici Marko Marulić, kojih je 10 najboljih autora u povijesti fantastike, što gmiže u Dolini Vjetra i kako se slavenska mitologija uklopila u No Lord’s Throne igru.

Uz projekcije dugometražnih filmova Moomini – u lovu na komet i Secret of Kells, moće ćete pogledati i nekoliko kratkometražnih Harry Potter fan filmova. Na licu mjesta se prijavite za veliki Geek Trivia Quiz, Filmski audio kviz, turnire u raznim društvenim igrama i PC igri Soul Calibur V, te radionice pisanja drabblea, izrade stripa, čarobnih štapića, irskog plesa, štita Thorina Hrastoštita, nekoliko LARP-ova u organizaciji Terrble Creations iz Zagreba i veliko natjecanje u cosplayu.

Cijeli program je dostupan na službenoj stranici konvencije (http://fantastikon.com/program/).

Blagajna konvencije otvara svoja vrata u petak, 17.3. u 19 sati, a cijene ulaznica su:
1 dan = 35,00kn
2 dana = 55,00kn
3 dana = 75,00kn
Cosplayeri = 50,00kn 3 dana
FESB-ovci i osnovnoškolci besplatno.