Tri požara u šibensko-kninskoj županiji

0
Foto: pixabay.com

Tri požara izbila su tijekom poslijepodneva u šibensko-kninskoj županiji. Najteže je bilo u Bogatićima na miljevačkom području. Vatrogascima su pomogli kanaderi.

Nešto iza 14 sati izbio je požar na području Miljevaca u Bogatićima, gdje je angažiran 41 vatrogasac, tri kanadera i pedesetak vojnika.

Stanje je dosta dobro. Kuće su bile ugrožene, kanaderi su se povukli u 20 sati i radimo na sanaciji tog požarišta. Nadamo se da ćemo ga prije dolaska najavljene bure uspjeti u cijelosti pokriti s ljudstvom jer je linija požara dosta velika, dva kilometra puta kilometar najmanje. Uz pomoć zračnih snaga smo zaustavili širenje vatre i saniramo sve rubove, rekao je za Radio Dalmaciju glavni vatrogasni zapovjednik šibensko-kninske županije Darko Dukić.

Dojava o požaru kod čvora Vrpolje prema Perkoviću primljena je u 13.10 sati, a na terenu je 27 vatrogasaca s deset vozila kojima su pomagala dva kanadera.

I na tom su požarištu u jednom dijelu bile ugrožene kuće. I autocesta A-1 je jedno vrijeme bila zatvorena. Sad je pod kontrolom, zaustavljeno je širenje vatre prema naselju. Autocesta je otvorena za promet, a uspostavljena je i opskrba električnom energijom, izjavio nam je Dukić.

Otprilike u isto vrijeme, planulo je i između Zatona i Rasline. Interveniralo je 25 vatrogasaca s deset vozila uz pomoć jednog kanadera.

Tu je opožareno tridesetak hektara, a kuće nisu bile ugrožene. Zemaljske snage rade na sanaciji, izvijestio nas je Dukić.