Trojica kandidata za sportskog direktora Hajduka

0

U Štoperici Radio Dalmacije gostovao je predsjednik Hajduka Ivan Kos.

Puno je posla pred početak nove sezone u kojoj se očekuju kvaliteniji rezultati. Još uvijek se ne zna tko će biti novi sportski direktor, ostaje li Damir Burić trener. Kos je bio spreman odgovoriti na sva postavljen pitanja. Na pitanje tko će biti novi sportski direktor Hajduka, Ivan Kos je  odgovorio.

“Eksluzivno mogu reći da smo u završnoj fazi pregovora s tri kandidata. Dvojica su stranci od kojih jedan Portugala, a jedan je domaći čovjek. Sve će se riješiti u roku od tjedan dana”.

Puno se prašine diglo oko toga ostaje li Damir Burić trener Hajduka ?

“Žao mi je zbog toga jer ne vidim razlog da se diže prašina. Sve ide po planu, u najskorijem mogućem roku ćemo riješiti i pitanje trenera, pripreme su 8. lipnja i do tada ćemo imati ogovor na sve”.

Kakvo je Vaše mišljenje o treneru Buriću ?

“Trener Burić je izvršio sve zadatke koju su postavljenji u prošloj sezoni i u tom dijelu je ocijenjen pozitivno. Kakva je njegova vizija Hajduka, kako vidi momčad o tome puno razgovaramo i morat ćemo još razgovarati da vidimo preklapaju li se naše vizije ili ne. Želim jedan veliki Hajduk koji će igrati atraktivno i leprašavo. Tome moramo težiti svi, i ja kao predsjednik a onda i sportski direktor te trener”.

Kos je potvrdio da se pregovara s dosta osoba, trenera i sportskih direktora ali i ostalih ljudi koji bi mogli pomoći klubu u ovom trenutku. Za Nenada Bjelicu Kos je kazao da je kao kandidat za novog trenera izvučen iz konteksta.

Što je s pojačanjima ?

“Isti je princip. Intezivno se radi na tome, pregovara. Igrači su možda trenutno pali u drugi red interesa jer je u ovom trenutku trener najaktualnija priča. Razmišljamo o postojećem kadru, tko može ostati i na koje igrače ćemo bazirati igru. Svakako razmišljamo i o pojačanjima. Nažalost nemamo puno vremena jer pripreme uskoro počinju ali na svemu intezivno radimo. Postavljen je kao cilj Evropska liga a koliko je to realno vrijeme će pokazati”, kazao je Kos i potrvdio da nema konkretnih ponuda za Sušića i Kalinića.

Kakvo ste stanje zatekli u klubu ?

“Nisam dobio još uvijek onu pravu, punu sliku jer je jedan dio radne zajednice na godišnjim odmorima. Radi se užurbano, one goruće probleme što financijske što sportske pokušavamo riješiti što prije tako da je tempo žestok”.

Kakvo je financijsko stanje u klubu, vaši novi savjetnici Dražen Nimčević i Goran Krizmanić kažu da nije bajno, što to točno znači ?

“Prošla Uprava na čelu s Marinom Brbićem je odradila odličan posao kada gledamo dugoročno.No, ono što je nas dočekalo su kratkoročne obveze, nelikvidnost koja je opće poznata u gospodarskom svijetu tako da trenutno stanje zaista nije bajno s obzirom na današnje stanje računa i obveze koje dolaze.Upravo to je ono čime ćemo se baviti a to ja kako planirati budućnost i budget da klub ostane dugo izdrživ”, kazao je Kos i potvrdio da su Krizmanić i Nimčević njegov izbor iako ih poznaje tek 15 dana.

“Želimo ugraditi pobjednički mentalitet i na terenu i oko njega. Idemo gledati pozitivno i vedro te se nećemo previše okretati prošlosti iz koje trebamo izvući pouke.Idemo pobjedniči prema naprijed”, poručio je na kraju predsjednik Hajduka Ivan Kos.