Tuča u Stonu, snijeg u Zagori

0
Foto: pixabay

Ston i okolicu u ponedjeljak navečer iznenadila je jaka tuča koja je u potpunosti zabijelila cestu.

I danas nas očekuje promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme uz mjestimičnu kišu. Sredinom dana i poslijepodne očekuju se sunčana razdoblja. Navečer novo jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Uz osjetan pad temperature zrake u drugom dijelu noći  kiša će u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje prelaziti u susnježicu i snijeg.

Olujni vjetar već ometa cestovni promet na A6 Rijeka-Zagreb, Jadranskoj magistrali, dok HAK javlja da je na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići brzina ograničena na 40 km/h zbog snijega nošenog vjetrom.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i zaleđu Dalmacije, a mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. U četvrtak se u Dalmaciji očekuje orkanska bura.

Zimski uvjeti i obvezna zimska oprema u Splitsko-dalmatinskoj županiji su na cestama:  DC39 Šestanovac (D62) – Dubci (D8) na dionici Cista Provo-Aržano, DC76 Imotski(D60) – G.P. Vinjani Gornji (gr. BiH) te DC220 Trilj (D60) – G.P. Kamensko (gr. BiH) na dionici Tijarica-Kamensko.