Tucak objavio popis za Koreju

0
Foto: HVS

Izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak objavio je u Šibeniku popis 13 igrača koji će u Koreji u drugoj polovici srpnja braniti naslov prvaka svijeta.

To su vratari Bijač i Marcelić, centri Lončar i Vrlić, bekovi Bušlje, Macan i Benić te vanjski igrači Joković, Garcia, Miloš, Vukičević, Fatović i Šetka. Branič Ivan Buljubašić putovat će u Koreju u statusu rezerve.

Od igrača koji su bili na pripremama u Koreju neće putovati vratar Popadić, centri Krapić i Lozina te vanjski igrači Bašić, Bukić i Visković.

Uvijek su to za svakog trenera najteže odluke. Sedmorica igrača su otpali, 13 ih ide na Svjetsko prvenstvo i tako mora biti. I igrači koji su otpali su dio hrvatske reprezentacije i sutra će biti dio našeg uspjeha ili neuspjeha. Mi smo obitelj. Dokaz tome je Ivan Buljubašić koji je pristao ići u Koreju kao rezerva. Zbog stanja ozljede Marka Macana odlučio sam povesti još jednog beka. Hvala Ivanu, pokazao je koliko je veliki sportaš i momak. Nije ni čudo što je dao toliki doprinos hrvatskom vaterpolu, našoj reprezentaciji i hrvatskom sportu. Trinaestorica koja idu su po meni najbolje rješenje za našu reprezentaciju. Nadam se da ćemo to opravdati i vratiti se s dobrim vijestima iz Južne Koreje, kazao je Tucak.